Véradást szervez a Ciróka Bábszínház és az Országos Vérellátó Szolgálat!

Vissza a címlapra
Véradást szervez a Ciróka Bábszínház és az Országos Vérellátó Szolgálat!

2022. március 15- én a magyar forradalom és szabadságharc évfordulójának alkalmából rendhagyó programmal készül a Ciróka Bábszínház.

A Petőfi-emlékév kapcsán a bábszínház a 2021/22-es évadban műsorra tűzte a János vitéz elbeszélő költeményét, amelynek bemutatóját február végén láthatta a közönség. A bemutató alkalmából ismét fát ültet a társulat. Ezúttal 2022. március 15-én, 15 órától, a Gyenes téren található játszótérnél várják az érdeklődőket, akiknek lehetősége nyílik személyesen is találkozniuk a János vitéz előadás alkotóival és színészeivel (Bárnai Péterrel, Horgas Ráhellel, Szörényi Júliával és Kőmíves Csongorral).

Az Országos Vérellátó Szolgálattal közösen március 15-én 13.00 - 16.45-ig várják a Ciróka Bábszínház épületében a véradásra jelentkezőket.

„A Ciróka Bábszínházban eddig még nem szerveztünk véradást. Társadalmi szerepvállalásunkat erősítve, ezúttal mi is szeretnénk helyszínként csatlakozni. A véradókat partnerükkel együtt egy pohár vörös bor kíséretében vendégül látjuk a 17 órakor kezdődő János vitéz előadásunkon" - mondta Kiszely Ágnes igazgató.

Kanik Erika az OVSZ vezető asszisztense elmondta, mindig nagy öröm számukra, amikor egy új intézmény ad otthont a véradásnak. A bábszínházat különösen jó helyszínnek tartja, hiszen felnőttek is nagy számban, rendszeresen látogatják az előadásokat.

A szervezők kérik a véradókat, hogy részvételi szándékukat 2022. március 13-ig jelezzék az [email protected] e-mail címen.

Ünnepi előadás: János vitéz

Időpont: 2022. március 15. 17.00 óra

Helyszín: Ciróka-Nagyterem

Az élőszereplős előadás az eredeti, de rövidített Petőfi szöveget megtartva, modern környezetben, élő zenei kísérettel meséli el Kukorica Jancsi történetét. A felnőtt nézőktől kapott visszajelzések alapján, az előadást kifejezetten ajánlják a felnőtt közönségnek is.

i0312Janos-vitez-1.jpg