Véradás Líviának a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapján

Vissza a címlapra
Véradás Líviának a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapján

Bács-Kiskun megyében több helyszínen adták vérüket az önkéntesek a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából a Magyar Vöröskereszt és a katasztrófavédelem által közösen szervezett véradásokon. A mostani véradásnak volt egy speciális küldetése is. A tűzoltók és a civilek irányított véradás szándékával jelentek meg, hogy Gereben Lívia fiatal kosárlabdázót segítsék a vérükkel.

Az önkénteseknek Kecskeméten, Baján, Kiskunfélegyházán és Kiskunhalason, két napon volt lehetőségük véradásra. Az összefogás ismét példaértékű volt! Civilek és tűzoltók közel százan adtak vért a cél érdekében.

Bács-Kiskun megye önkéntes véradói az elmúlt években országosan is kiemelkedő helyezéseket értek el a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmával megtartott véradásokon. Országos szinten - már több évre visszatekintve - második legtöbb vért megyénk tűzoltói és civil önkéntesei adják, mellyel hozzájárulnak Magyarország vérkészletéhez, a sikeres életmentő műtétek egyik fontos feltételének biztosításához.

A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapját az ENSZ 1987-ben azért hozta létre, hogy az emberek minden évben megemlékezzenek a természeti katasztrófákról, azok áldozatairól. Emellett cél volt az is, hogy mindezzel felhívják a figyelmet a katasztrófák okaira, arra, hogy a legtöbb katasztrófa emberi behatás közvetett vagy közvetlen következménye, nagy részük elkerülhető, de legalábbis előre jelezhető. Fontos, hogy ne úgy kezeljük ezeket az eseményeket, hogy „velünk ez úgysem történhet meg"! Legyünk tisztában azokkal a veszélyforrásokkal, melyek a háztartásunkra, településeinkre, megyénkre jellemzőek lehetnek (vihar, árvíz, erdőtűz). Amennyiben tisztában vagyunk ezekkel a lehetséges veszélyekkel, sok esetben tudatosan tehetünk a megelőzés érdekében. A felkészültség, a megszerzett ismeret nagymértékben elősegíti az önmagukról és másokról való gondoskodás, valamint a másokért való önzetlen tenni akarás képességét, a felelős gondolkodást.

IDE kattintva megtekinthetik a képgalériát!