Vér folyt Matkópusztán – A vidám falusi disznóvágáson éhes és szomjas ember nem akadt

Vissza a címlapra
Vér folyt Matkópusztán – A vidám falusi disznóvágáson éhes és szomjas ember nem akadt

Falusi disznóvágást rendeztek szombaton a kecskeméti 12-es számú egyéni választókörzet Matkópusztai városrészében. A "halotti tor" ezúttal is fergeteges volt a Matkói Repülőtéren.

Szegény disznó megérezte, hogy eljött a végzetes nap: lapított szegény szombaton kora reggel az utánfutón a Matkói Repülőtéren, de a sorsát nem kerülhette el. Árammal sokkolták, ami humánusabb, mint régen: az „áldozatnak" visítania sem maradt ideje. Pillanatokon belül vége volt... Nem sokkal később már el is készült a hagymásvér.

Sipos László (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő, tanácsnok rendezvényein minden alkalommal fergeteges a hangulat: ezúttal sem csalódtak a résztvevők. A disznó halotti torán szomjas és éhes embert nehezen, sőt egyáltalán nem lehetett volna találni a repülőtér éttermében.

Mert a télbúcsúztató, tavaszváró disznóvágáson minden együtt volt, amire egy ilyen tornál szükség van. A 130 kilós „malac", a böllér, a kések, a pörkölők, jó sok pálinka, bor, forral bor és persze éhes emberek: ebből vagy 80-100 is. Természetesen jelen voltak a disznóvágás szervezői, a Matkói Szabadidő és Sport Klub, valamint az esemény szponzorálói: Skala Zoltán, a Matkópusztán működő Poliext CSÖVEK Kft. családi vállalkozás újvidéki tulajdonosa, és Sinkó András, a Kft. kereskedelmi vezetője. Akik Sipos Lászlóval, valamint a matkói közösséggel közösen látták vendégül a disznótorra érkezetteket.

A szombati egyébként a hetedik „közösségépítő" disznóvágása volt a választókörzetnek. Az elsőt még 2012-ben Matkón rendezték. Majd sorban Kisfái, Szeleifalu, ismét Matkó, újra Kisfái, megint Szeleifalú, idén pedig ismét Matkópuszta következett.

Galéria (79 kép)

Összes kép letöltése