Városi Bibliaismereti vetélkedő

Vissza a címlapra
Városi Bibliaismereti vetélkedő

A Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége és Kecskemét Megyei Jogú Város Idősügyi Tanácsa a kecskeméti egyházak támogatásával 9. alkalommal rendezte meg a városi Bibliaismereti vetélkedőt 2019. november 8-án, pénteken délután a Kecskeméti Református Kollégium Konviktusában.

A keresztény egyházak támogatásával és szakmai vezetésével zajló, mára hagyománnyá nemesedett eseményt az ökumené jegyében 2011-ben a néhai Gódor József elnök úr vezette nyugdíjas szövetség indította útjára. Az elnökség élén őt követő dr. Tiba István tovább gazdagította a kezdeményezést a generációk közötti együttműködés erősítésének gondolatával. A cél érdekében meghirdetett „Egy klub - egy iskola" mozgalom az évente megrendezésre kerülő Bibliaismereti vetélkedőre is kiterjedt. A versenyre készülő négyfős csapatokban a két nyugdíjas mellett két 7 - 10. osztályos tanuló is helyet kapott.

Az esemény hagyományai közé tartozik, hogy az egyházak évente váltják egymást a verseny témájának megjelölésében, a versenyfeladatok összeállításában, a vetélkedő lebonyolításában. A szervezők a résztvevő csapatok felkészülését emléklappal és ajándékkal ismerik el. A legeredményesebben szereplők könyvjutalomban is részesülnek, az élen végző közösség pedig egy évre megkapja a vetélkedő vándorserlegét.

Az idei verseny szakmai lebonyolítója a Kecskeméti Református Egyházközség volt, Kuti József elnöklelkész vezetésével. A résztvevőknek János evangéliumából kellett felkészülniük.

Az alkalomra 12 nyugdíjas klub jelentkezett: az Evangélikus Egyház Nyugdíjas Klubja, a Gondviselés Nyugdíjas Klub, a katonatelepi Őszirózsa Nyugdíjas Klub, a Pedagógus Nyugdíjas Klub, a Rendőrségi Nyugdíjasok BKKM Egyesülete, a SION Nyugdíjas Klub, a Széktói Nyugdíjas Klub, a Szentcsalád Plébánia Nyugdíjas Klubja, a SZÓFIA Görögkatolikus Nyugdíjas Klub, a Hírös Agóra Senior Klub és a Díszítőművész Szakkör. A Hunyadivárosi Nyugdíjas Klub két csapattal vett részt a vetélkedésben, így 13 csapat mérkőzött megy egymással.

A nyugdíjasok mellett a Kodály ének-zenei, a Hunyadi, a II. Rákóczi Ferenc, a Vásárhelyi iskola, a Református és a Piarista általános iskola, illetve gimnázium, valamint a Széchenyi vendéglátóipari intézmény tanulóival egészültek ki a csapatok. A nyugdíjas rendőrök csapatának tagja a Kiskunfélegyházi Szakképző Intézmény egy diákja volt, míg a Díszítőművész Szakkör csapatát a református gimnázium diákja mellett egy Tázlárról, a II. János Pál katolikus iskolából érkezett diáklány erősítette.

A 9. Bibliaismereti vetélkedő a Kecskeméti Református Általános Iskola 6. d osztályának műsorával kezdődött. Egyházi énekekből álló összeállításukban elhangzott A szeretet himnusza. A nyugdíjas szövetség képviselőjének köszöntője után Engert Jakabné, Kecskemét alpolgármestere nyitotta meg az eseményt.

A verseny moderátora Kuti József református lelkész volt. A zsűriben Hulej Enikő evangélikus lelkésznő, Feczák László görögkatolikus szervezőlelkész, Varga Nándor református lelkész, az Egyházközség igazgatótanácsának elnöke és Hatházi Róbert, a Szentcsalád Plébánia plébánosa vett részt. A zsűri munkáját infotechnikai eszközök használatával - mint évek óta, így az idén is - Szabó István piarista atya, a Rendház nyugalmazott vezetője segítette. Az elnöki teendőket Lévai Jánosné, Kecskemét civil és egyházi szervezetekkel való kapcsolattartásért felelős tanácsnoka látta el. Amíg pedig a versenyzők a változatos feladatok megoldásán dolgoztak, a nagyszámú közönség Kis János evangélikus lelkész kérdései nyomán bizonyíthatta bibliai ismereteit.

Az eredményeket IDE kattintva nézheti meg!

Galéria (56 kép)

Összes kép letöltése