Varázslatos Lions Gálaest a Hírös Agórában

Vissza a címlapra
Varázslatos Lions Gálaest a Hírös Agórában

2019. október 29-én negyedik alkalommal szerveztek nagysikerű gálaestet a Fehér bot hónapja tiszteletére a kecskeméti Lions clubok a Hírös Agórában. Városunkban három karitatív klub is működik; az Első Kecskeméti Lions Club, a Kecskeméti Szent István Lions Club és a Kecskeméti Szent László Lions Club, akik már több évtizede szolgálják önkéntesen városunkban az elesetteket, külön-külön és együtt is. A mostani alkalom közös rendezvényük volt.

A látás, talán a legfontosabb érzékszervünk, ennek óvása, védelme a klubok és egyben az egész világszervezet egyik legfontosabb feladata. Ennek érdekében a 3 kecskeméti klub folyamatosan végez ingyenes szemszűréseket, első sorban fiatalok, hátrányos helyzetűek, kistelepülések, idősek és sérültek körében. Idén is több száz embert szűrtek meg, hogy megőrizhessék szemük világát.

A Gálaestet megelőzően a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai a Kuti Optika munkatársai segítségével és támogatásával szeptemberben a Farkas Villa lakói között végeztek szemszűrést. Az ott megszűrt 62 főből 25 megváltozott munkaképességű, sérült embernek csináltattak szemüvegeket. Rajtuk kívül egy korábbi, a Wojtyla házban történt szűrésből kiegészült hölggyel, összesen 26 főnek, mintegy 1 millió Ft értékben, adtak át szemüveget, az általuk kiválasztott keretben és tokokkal a gála előtt.

A klubtagok által megvásárolt jegyeknek köszönhetően 250 meghívottjukat üdvözölhették a Gálaesten. Így meghívást kaptak:

- a Vakok és Gyengén látók Bács-Kiskun megyei Szövetségének tagjai,

- a Juhar utcai Iskola sérült gyerekeit és pedagógusai,

- a Mosolysziget Értelmi Sérültek Nappali Ellátójának dolgozóit és gondozottai,

- a KINCS Nagycsaládosok Egyesületének sokgyermekes családjai,

- a Bács-Kiskun megyei Kórház szemészeti és onkológiai osztályának dolgozói,

- a Platán Ott hon időseit és gondozói

- a Karol Wojtyla Barátság Központ elesetteit és dolgozói.

- és végül, de nem utolsó sorban az idei év kitűntetett meghívottait, a Farkas villa lakói és a Humán Rehab Közhasznú Egyesület által foglalkoztatott megváltozott munkaképességű dolgozókat.

Külön szeretettel köszöntötték a közönség azon részét, akik adományjegyek megváltásával hozzájárultak tevékenységükhöz, hisz a befolyt összeget, az est szereplői, az M. Bodon Pál Zeneiskola növendékeinek látás szűrésére fordítják majd, ezzel támogatva a tehetséges gyerekek szeme világának megőrzését.

Boronkay Gusztáv a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége 2019-20 évi kormányzója is üdvözölte a megjelenteket, ési néhány gondolatban bemutatta a világ legnagyobb létszámú, (48.000 klub, több mint 1,4 millió taggal) önkéntesekből álló, klubrendszerben működő karitatív szervezete legfontosabb céljait, a látás védelmében kifejtett tevékenységét.

A műsort az Első Kecskeméti Lions Club által támogatott Erős Laura zongora játéka nyitotta, aki Joseph Haydn: D-dúr Szonátáját játszotta. Laura Szolnoki, de Kecskeméten jár a Kodály Zoltán Ének-zenei Szakgimnázium orgona tanszakára. Zongora tanára Szolnokon Szikora Ilona, orgonálni Kecskeméten Révész Lászlótól tanul. Laura nem lát, a mintegy 500 fős közönség visszafojtott lélegzettel hallgatta csodálatos játékát.

Majd az est főszereplői következtek, az M. Bodon Pál Zeneiskola, tanárai és diákjai. Frenetikus muzsikájukkal elvarázsolták a közönséget. Filmzenei részleteket adtak elő, nagysikerű jubileumi koncertjükből, így például A hét mesterlövész, A Karib-tenger kalózai, a Star Wars, a Bodzavirág, a Trónok harca című filmekből élvezhetett a közönség már-már slágerszámba menő dallamokat.

A csodálatos este létrejötte nagy összefogás eredménye, melyhez hozzájárult a szereplők ingyenes fellépése, a Hírös Agóra kedvezményes áru színházterme, munkatársai segítőkészsége, a kecskeméti Városi Támogatási Program, a Kuti Optika támogató hozzájárulása, a helyi médiák: a Gong Rádió, a KEOL.hu és Hírös.hu hírportálok és természetesen a klubtagok, valamint az adományjegyet váltók.

Galéria (29 kép)

Összes kép letöltése