Vállalati oltópontok kialakítása

Vissza a címlapra
Vállalati oltópontok kialakítása

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara nagy hangsúlyt fektet a COVID-19-járvány elleni védekezés elősegítésére és a gazdasági szereplőinek támogatására. Ezen cél megvalósítása érdekében tájékoztató levelet küldtek a vállalkozásoknak, melyben arról tájékoztatták őket, hogy a sokakat foglalkoztató cégek üzemorvosaik közreműködésével maguk is megszervezhetik dolgozóik oltását.

A vállalati oltópontokkal kapcsolatban az alábbi tájékoztatás érkezett az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól:

Vállalati oltópontok

Abban az esetben, ha az adott gazdasági társaság rendelkezik üzemorvossal akkor a Megyei Oltási Munkacsoportokon keresztül lehetőség van oltóanyag igénylésére. Üzemorvossal nem rendelkező gazdasági társaságok esetében nincs lehetőség vakcinák átadására.

Az előbbi módon már több gazdasági társaság számára került oltóanyag átadásra, illetve több esetben a Megyei Iparkamarák bevonásával megkeresésre kerültek a 100 főnél több alkalmazottal rendelkező gazdasági társaságok vállalati ideiglenes oltópontok létesítése ügyében.

György István államtitkár úr ezek mellett jelezte, hogy ismételten megkeresi a fővárosi és megyei kormányhivatalokat vezető kormánymegbízottakat, mint a Megyei Oltási Munkacsoportok vezetőit, hogy hasonló kérések esetén szíveskedjenek a vállalati igényeket lehetőség szerint kielégíteni.

TAJ-számmal nem rendelkező külföldi állampolgárok (expatok) oltása

június 15. napját követően, az időpontfoglaló rendszer elindítása alapján, előreláthatóan megkezdődhet a TAJ-számmal nem rendelkező külföldi állampolgárok oltása is, amely minden bizonnyal nagy segítséget fog jelenteni számos gazdasági társaság számára is a járvány elleni védekezésben.

Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara