Vádlott lett az airsoft fegyverrel zsaroló kecskeméti férfi

Vissza a címlapra
Vádlott lett az airsoft fegyverrel zsaroló kecskeméti férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt vádat emelt egy 22 éves kecskeméti férfi ellen, aki 2018. július 8-án airsoft fegyverrel fenyegetőzve szerezte meg a sértett értékeit.

A vádlott tudomást szerzett arról, hogy a sértett értékesíteni akarja a mobiltelefonját, ezért találkozót beszélt meg vele annak ellenére, hogy a telefonkészülék megvásárlásához szükséges 200.000 Ft készpénzzel nem rendelkezett.

A találkozóra 2018. július 8-án a sértett lakásán került sor, ahol megállapodtak abban, hogy a vádlott megvásárolja a készüléket, a sértett pedig elcseréli az 50.000 Ft értékű aranyozott karóráját a vádlott által felajánlott karórával. A vádlott jelezte a sértettnek, hogy nem vitt magával készpénzt, ezért kérte, hogy menjenek el a lakására, ahol kifizeti a telefonkészüléket és megmutatja a csereként kínált óráját.

A sértett a vádlott lakásán átadta a mobiltelefonját és a karóráját, a vádlott pedig arra hivatkozással, hogy hozza a pénzt és a csereórát, átment a másik szobába. A vádlott pár perc elteltével kezében egy lőfegyvernek látszó airsoft pisztollyal tért vissza, azt 2 méter távolságból a sértett feje irányába tartotta és megfenyegette azzal, hogy „be lettél húzva, álljál föl, hagyjad el a lakásomat, vagy fejbe lőlek!"

A sértettben komoly félelmet keltett a fenyegetés, mivel a vádlott kezében látott pisztolyt éles lőfegyvernek gondolta, ezért az élete és testi épsége elleni fenyegetés hatására az értéktárgyait hátra hagyva elindult a bejárati ajtó felé. A vádlott a fenyegetését azzal nyomatékosította, hogy egyszer a levegőbe lőtt és a sértett után indult.

A sértett a lakásból kilépve azonnal rendőri segítséget hívott, így a bűncselekménnyel okozott kára a telefonkészülék és a karóra lefoglalásával még a nyomozás során megtérült.

A vádlott tehát jogtalan haszonszerzés végett airsoft fegyverrel súlyosan megfenyegette a sértettet és arra kényszerítette, hogy értékei hátrahagyásával távozzon a lakásából, ezért a járási ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével vádolja.

A büntetlen előéletű vádlott szabadlábon védekezik, vele szemben a járási ügyészség végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és az elkövetéshez használt airsoft fegyver elkobzását indítványozta.

A vádlott bűnöségének kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.