Vádirat: szidalmazták és bántalmazták a meccset lefújó játékvezetőt

Vissza a címlapra
Vádirat: szidalmazták és bántalmazták a meccset lefújó játékvezetőt

Kiskunhalasi Járási Ügyészség garázdaság bűntette miatt vádat emelt két férfi ellen, akik 2020 januárjában egy kiskunhalasi labdarúgó mérkőzésen játékosként szidalmazták és bántalmazták a meccset lefújó játékvezetőt. (Fotó: pixabay)

A vádirat szerint a vádlottak 2020. január 11-én délután Kiskunhalason játékosként vettek részt a városi kispályás labdarúgó bajnokság döntő mérkőzésén.

Az egyik játékvezető a sorozatos kiállítások miatt - a szakmai szabályoknak megfelelően - idő előtt lefújta a meccset. Ezt az egyik vádlott nehezményezte, ezért dühében először leköpte a játékvezetőt, majd a zsűriasztalig követte és hangosan szidalmazta, fenyegette. Ezután a feldühödött játékos a játékvezetőhöz lépett, két kézzel, szemből megragadta a nyakát és dulakodni kezdett vele.

A játékvezető ellökte magától a támadóját, azonban ekkor odalépett hozzá a másik vádlott, aki szintén hangosan szidalmazta, majd két kézzel ő is nyakon ragadta a játékvezetőt. A játékvezető csak úgy tudott kiszabadulni a fogásból, hogy a versenybizottság egyik tagja, valamint a mérkőzés másik játékvezetője a segítségére sietett.

Mindezek után a csapattagok az öltözőbe vonultak, így az esetnek nem volt folytatása, a bántalmazott játékvezető nem sérült meg. A vádlottak a garázda, sportolóhoz méltatlan és agresszív magatartásukat nyilvános rendezvényen, nagyszámú nézőközönség előtt fejtették ki.

A szabadlábon védekező vádlottakat a járási ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével vádolja, bűnösségükről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.