Vádemelés egy önbíráskodó apa és fia ellen Kecskeméten

Vissza a címlapra
Vádemelés egy önbíráskodó apa és fia ellen Kecskeméten

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy 47 éves kecskeméti férfi és 24 éves fia ellen, akik 2017 februárjában megverték a fiú egyik ismerősét azért, hogy megadja az állítólagos tartozását.

Az apa és fia 2017. február 28-án délután Kecskemét egyik utcájában összetalálkoztak az ügy sértettjével, egy helybéli férfivel. A fiatalabb vádlott szerint a sértett tartozott neki, ezért felszólította, hogy adja meg a pénzét.

A sértett tagadta, hogy tartozna, mire a fiatalabb férfi a mobiltelefonja átadását kérte. A sértett erre sem volt hajlandó, ezért a 24 éves vádlott a tartozás behajtása végett egyszer ököllel arcon ütötte a sértettet. Ezután az apa is bekapcsolódott a bűncselekménybe, a megtántorodó áldozat kezeit lefogta, míg fia ismét arcon ütötte a sértettet.

A bántalmazott férfi az újabb ütés miatt a földre esett. Ezután apja biztatására a fiatalabb vádlott többször fejbe rúgta a sértettet. A bántalmazás ekkor sem ért véget: az apa átkarolva megint lefogta a sértettet, közben a fia egy helyszínen talált műanyag csővel többször a sértett alkarjára ütött. Végül az apa elengedte a sértettet és nekilökte egy ház falának.

A sértett ezután elmenekült, de a verés ellenére sem fizetett a fiatalabb vádlottnak. A sértett a bántalmazás miatt a fején és testszerte 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de könnyű testi sértés miatt nem kérte a vádlottak megbüntetését.

A vádlottak szabadlábon várják a tárgyalást, az ügyész a büntetett előéletű, többszörös visszaeső apával szemben végrehajtandó fegyház, míg büntetlen fiával szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a közügyektől mindkettejüket el kell tiltani. Bűnösségük kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

{banne2}