Utazás Kiállítás 2019 - A belföldi díszvendég Bács-Kiskun megye és Kecskemét városa lesznek

Vissza a címlapra
Utazás Kiállítás 2019 - A belföldi díszvendég Bács-Kiskun megye és Kecskemét városa lesznek

Mint korábban megírtuk, a 2019. évi Utazás Kiállítás díszvendége Bács-Kiskun megye és Kecskemét városa lesznek. A résztvevők közös, 192 négyzetméteres, megyei standon, egységes arculattal, minden eddiginél gazdagabb kínálattal és programokkal képviselik megyénket a turizmus legrangosabb hazai eseményén. Ennek részleteiről tartottak 2019. február 13-án, szerdán sajtótájékoztatót az Öreg Tanyacsárdában Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke, Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere, Basky András, Lajosmizse polgármestere, Garaczi János, a Tanyacsárda és Kovács Zoltán, a bugaci Karikás Csárda tulajdonosa részvételével.

Míg 2017-ben még csak 8, addig 2018-ban már 18 település fogott össze és jelent meg közös megyei standon a Budapesten megrendezett Utazás Kiállításon. Az összefogás és a turisztikai piacon való közös szereplés igénye már akkor megfogalmazódott mind a megyei önkormányzat, mind pedig a települések részéről, s ez volt az idei, kiemelt megjelenés fő mozgatórugója is.

A tavalyi kiállításon résztvevő települések nagy örömmel fogadták a 2019. évi megjelenés és a díszvendégség lehetőségét és vállalták az azzal járó feladatokat. A főszervező Bács-Kiskun Megyei Önkormányzaton és a Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Kft-n kívül, a tavalyi kiállítók száma most további 7 településsel és 4 szervezettel gyarapodott.

- A cél idén is az, hogy megmutassuk minden látogatónknak és vendégünknek, Bács-Kiskun boldoggá tesz - mondta a sajtótájékoztatón Rideg László. A kiállításon résztvevő szervezetek, települések 2018 júniusa óta havi rendszerességgel találkoztak és egyeztettek a stand látványtervéről, a marketing tevékenységekről és a kiállításon megvalósuló programokról.

E megbeszéléseknek először a Megyeháza, majd Kecskeméten a Városháza, Baja Bácskai Kultúrpalotája, Kiskőrös János Vitéz Látogatóközpontja, végül Hajós Barokk Kastélya adott otthont. Alkalmat adva a turisztikai szereplők számára egymás attrakcióinak megismerésére és kötetlen beszélgetésekre.

- A közös, jó ügy sikere érdekében számos híres ember, aki megyénkben született vagy kötődése van e térséghez, jó szívvel mellénk állt - hangsúlyozta a megyei közgyűlés elnöke. - Többek között Csík János, a Csík Zenekar alapítója, Mikulás Ferenc, a Kecskeméti Animációs Filmstúdió alapítója és vezetője, Cseke Péter, színházigazgató, Till Attila, Stahl András, Fanka Deli előadóművészek kivétel nélkül örömmel fogadták a felkérést és vállalták, hogy „Bács-Kiskun nagykövetei" lesznek. Egy perces rövid videó üzeneteiket, melyben elárulják, miért jó Bács-Kiskun megyében és Kecskemét városában élni, folyamatosan közzétesszük majd a közösségi oldalakon. A kiállítás szervezése mellett számba vettük a megye turisztikai kínálatát, létrehoztunk egy informatikai hátteret és egy adatbázist, amely az attrakciók leírását, fotóit tartalmazza. Ez alapján a kínálatot tematizáltuk és életre hívtunk 5 kiadványt. A résztvevő települések és szervezetek attrakciói felkerültek a bacskiskun.hu weboldal turizmus menüpontja alá, egységes formában bemutatva a megye turisztikai kínálatát.

- A közösségi oldalakon folyamatosan bemutatjuk a megye turisztikai attrakcióit, közzé tesszük a fürdőket, vízparti helyeket, látnivalókat, a rendezvényeket és gasztronómiánk tradicionális ételeit és különlegességeit - emelte ki Rideg László. - Több PR cikk jelent, illetve jelenik meg a napokban is Bács-Kiskun megyéről és Kecskemétről. Többek között a Világjáró Utazási Magazinban, a Go Magazinban és a Turizmus.com Magazinban. Az országos rádió és TV adók folyamatosan hírt adnak a kiállításról és megyénk szerepléséről, a magazinok újságírói és a rádiók szerkesztői érdeklődve fordulnak felénk. A Turizmus.com-ban így szólnak megyénkről: „akár egy falatnyi elérhető egzotikumnak is nevezhetnénk ezt az egyedi mikroklímával és hangulattal rendelkező alföldi térséget, ahol valódiak a tradíciók, és az itt élők hisznek a hagyományos értékekben, miközben az innováció és a modernitás ugyanúgy a hétköznapok része."


- Bács-Kiskun megye székhelyeként Kecskemétet az évszázados hagyományok, erős kulturális gyökerek, infrastruktúra, az újonnan alakult egyetem, valamint a kecskeméti nagyvállalatok által biztosított munkahelyek és gazdasági biztonság olyan várossá formálják, ahol minden adott egy kiegyensúlyozott, boldog élethez, legyen szó fiatal egyetemistákról vagy nagycsaládosokról - erről már Szeberényi Gyula Tamás beszélt a sajtótájékoztatón. - Városunk kiemelkedő építészeti, kulturális és szellemi örökséggel rendelkezik: szecessziós épületei, neves szülöttei által hagyományozott kulturális értékek jelentős turisztikai vonzerővel bírnak, tartalmas kikapcsolódást biztosítva az idelátogatóknak.

Az Utazás 2019 kiállításon a város belföldi díszvendégként Bács-Kiskun megyével közös standon jelenik meg.

Kecskemét a térség központjaként kulturális értékeire és hagyományaira épülő turisztikai termékei mellett jelentős potenciállal rendelkezik a hivatás- és sportturizmus területein. A városba érkező üzleti utazók száma évről-évre növekvő tendenciát mutat. A várost gazdasági ereje, infrastrukturális háttere és könnyű megközelíthetősége egyaránt alkalmassá teszik hazai és nemzetközi konferenciák és rendezvények lebonyolítására. Kecskemét meglévő és fejlesztés alatt álló sportlétesítményei által alkalmas színvonalas hazai és nemzetközi versenyek, edzőtáborok lebonyolítására.

A családi pihenés céljából is izgalmas úti célnak számít a hírös város. Csak néhány példa: a Kecskeméti Vadaspark és az élményfürdő részleggel is rendelkező Kecskeméti Fürdő kellemes pihenést kínál. Jó időben a belvárosban számtalan terasz csábít egy kis beszélgetésre, fagyizásra, finom falatra és kikapcsolódásra. Télen pedig korcsolyapálya, karácsonyi vásár vonzza a kikapcsolódni vágyókat. A fesztiválok, városi rendezvények egész évben gazdag programokkal várják az érdeklődőket.

Galéria (12 kép)

Összes kép letöltése