Uszonyos úszó országos bajnokság a Kecskeméti Fürdőben

Vissza a címlapra
Uszonyos úszó országos bajnokság a Kecskeméti Fürdőben

2017. november 11-12-én a Kecskeméti Fürdő adott otthont az uszonyos úszók országos bajnokságának. A kétnapos versenyen három korosztály - cápa, serdülő és junior - sportolói mérték össze tudásukat.

Csapatkép:

alsó sor balról: Kósa Edina, Szabó Lilian, Bodor Anna, Szili Ágnes, Szili Nóra, Kádár-Németh Diána

középső sor balról: Losonczi Flóra, Enyedi Zalán, Blaszák Lilla, Kocsis Marcell, Kolonics Milán

felső sor balról: ifj. Szabó László (edző), Pálfi János, Kádár-Németh Kristóf

Ha őszi szezonról beszélünk búvárúszás terén, az egyet jelent a kecskeméti versenyekkel. A Cápa, Serdülő és Junior korosztályok számára kiírt Országos Bajnokságnak ez úttal is a Kecskeméti Fürdő adott otthont, így színvonalas helyszínen kerülhetett megrendezésre a rangos viadal. a 2017. november 11-12-én megrendezett viadalon 16 egyesület közel 250 versenyzői között, a BÁCSVÍZ-KVSC uszonyosúszói kimagasló eredményeket értek el. Számokban kifejezve ez 26 érmet jelent, amiből 7 arany, 11 ezüst és 8 bronz, valamint egy országos csúcs is született a hazaiak nagy örömére.

„A három korosztály közül a juniorok voltak a legeredményesebbek egyesületünkben. Ez nem is csoda, hiszen már a nyáron bizonyították, hogy a világ élvonalában is megállják a helyüket. Blaszák Lilla 3 arany és 1 ezüstéremmel a legeredményesebb kecskemétiként zárta a versenyt, de Kocsis Marcell 2 aranyérme, 3 ezüst- és 1 bronzérme, valamint Kádár-Németh Kristóf 1 arany-, 2 ezüst és 1 bronzérme is figyelemre méltó. Ami külön öröm számomra, hogy a 4x50 méteres mix (2 fiú, 2 lány) felszíni váltónk is megvédte elsőségét. A bajnoki cím mellett, további 4 váltónk is dobogós helyet ért el.

Nagyon jó érzéssel tölt el a tudat, hogy az érmek nem csupán 1-2 versenyzőnk nevéhez fűződik, a fiatalabb korosztályok is meg-megvillantják magukat. Kolonics Milán ifjúsági korosztályos létére a juniorok között 400 méteres uszonyos gyorsúszás versenyszámban az előkelő harmadik helyet szerezte meg, ráadásul új ifjúsági országos csúccsal.

Úgy néz ki, kicsit erősíteni tudtunk utánpótlás terén is, ahol Losonczi Flóra, Szili Nóra, Kósa Edina és Szalontai Roland is mind érmesek lettek. Turucz Zoénak is majdnem sikerült elcsípnie a dobogót, sőt, a béka korosztályos Kubicsek Csenge és Kubicsek Kornél testvérpár az idősebb cápa korosztályban az első hat közé tudott kerülni. Remélhetőleg a fiatalok motivációja megmarad, és még sokszor olvashatjuk a nevüket az eredménylisták élén.

Úgy látom ifj. Szabó László edző kollégám is remekül helytállt, az eredmények az ő munkáját is dicsérik. Egyre jobban összecsiszolódik a sportolókkal, motiváltsága a gyerekek teljesítményén is meglátszik. Személyében komoly segítséget kapok az edzésekkel teli hétköznapokban" - foglalta össze a hétvége történéseit Juhos Gergely szakosztályvezető.

A következő verseny rangban nem lesz kisebb a mostaninál, hiszen Rövidpályás Országos Bajnokság lesz, aminek újfent Kecskemét város és a Kecskeméti Fürdő ad otthont december 9-én.

(EREDMÉNYEK A KÉPGALÉRIÁBAN!)

Galéria (11 kép)

Összes kép letöltése