Újabb programokat szervezett a kecskeméti Roma Önkormányzat

Vissza a címlapra
Újabb programokat szervezett a kecskeméti Roma Önkormányzat

Újabb nemzetiségi kirándulásokat, valamint programokat szerveztek a Kecskemét MJV Roma Települési Nemzetiségi Önkormányzat és a Közösségi Ház munkatársai az elmúlt napokban.

A Budapesti Állat és Növénykertbe 80 kecskeméti roma látogatott el, valamint kirándulást szerveztek a Tropicariumba, Ópusztaszerre és a Balatonhoz is.

Megtartották a Műkertvárosi Sportcentrumban a hagyományos Rostás László Labdarúgó Emléktornát, melyen 5 Bács-Kiskun megyei csapat vett részt.

A Közösségi Ház munkatársai 15 kecskeméti kisgyereknek egy hetes nemzetiségi és anyanyelvi tábort szervezetek Tiszaújvárosban. Ahol cigány és magyar nyelvű írók és költők műveit elemezték, a szabadprogramok között pedig idén is jelentős szerepet kapott a foci, valamint az élményfürdőzés.

A következő esemény a kiskőrösi és Soltvadkerti-tóhoz, 80 fős csoportnak szervezett kirándulás volt, melyről korábban már ITT irtunk.

A nyári programok mellett azonban már most tervezik az őszi eseményeket is. A kecskeméti Roma Önkormányzat szeptemberben tanulmányi ösztöndíjat oszt ki, októberben pedig megtarjták a hagyományos családi napot, a Czolner téri Tóth László Általános iskolában.