Újabb illegális hulladéklerakást derített fel a Kecskeméti Városrendészet

Vissza a címlapra
Újabb illegális hulladéklerakást derített fel a Kecskeméti Városrendészet

A Hírös7 forgatagát kihasználva egyesek úgy gondolták, hogy a fokozott belvárosi ellenőrzések miatt a külterületekre átmenetileg kevesebb közrendészeti figyelem jut, és ezért próbáltak meg illegálisan szemetet lerakni a Halasi úti hobbitelkek mellett. Tévedtek: a Kecskeméti Városrendészet tetten érte őket!

- A Kecskeméti Városrendészet kiemelt feladatai közé tartozik a városképet csúfító, és esetenként egészségügyi kockázatot is hordozó illegális hulladék lerakásának megszüntetése, valamint felszámolása - mondta el az újabb tettenérés kapcsán Csíkos Imre, a Kecskeméti Városrendészet vezetője. - A frekventált területek rendszeres, visszatérő ellenőrzése mellett az illegális hulladéklerakások felderítése érdekében rejtve elhelyezett kamerákat is használunk.

A rejtett kamerás megfigyelésre azért van szükség, mert az illegális hulladéklerakó helyek többsége külső területen van, ahol munkánkat nem segíti térfigyelő kamera. A közterület-felügyelők által nézett térfigyelő kamerák segítségével felderített hulladék lerakások mellett az elmúlt időszakban sikerült több esetben is eredményt elérnünk.

- Az elmúlt héten éppen egy rejtve elhelyezett kamera által rögzített felvételekkel sikerült illegális hulladék lerakást felderítenünk. A Halasi út hobbikhoz vezető út forgalommentes részén raktak le lovas kocsiról nagy mennyiségű építési törmeléket, sittet, melyet a kamera rögzített. A közelben lakó elkövetők a felvételek alapján felismerhetők, így ellenük elindítjuk az eljárást.

- Továbbra is kérjük a Tisztelt lakosságot, hogy segítsék a munkánkat, hiszen az illegális hulladéklerakók felszámolása közös érdekünk! Amennyiben illegális hulladéklerakást érnek tetten, ha járműről történik, mindenképpen írják fel a rendszámot, és lehetőség szerint fényképezzék le a hulladékot lerakó személyt, majd hívják a Kecskeméti Városrendészetet a 20/621-5599-es számon.