Újabb 12 millió forint támogatás a Bács-Kiskun megyei fiataloknak

Vissza a címlapra
Újabb 12 millió forint támogatás a Bács-Kiskun megyei fiataloknak

Újabb 12 millió forint támogatás várja és segíti a Bács-Kiskun megyei fiatalokat továbbtanulásukban 2021. január 15-től a „BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY!" ösztöndíj pályázat keretén belül a tiszakécskei konzorciumban.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kiemelten fontosnak tartja, hogy a térségünkben élő fiatalokat anyagi támogatással is segítse, hogy befejezhessék tanulmányaikat, sikeresen elhelyezkedjenek megyénkben és az általuk kitűzött célok valóra válhassanak.

Igyekszünk továbbá a helyi vállalkozásoknak is jól képzett, helyi szakembereket biztosítani. Mindezek mellett fontos szempontnak tarjuk a megyei fiatalok identitástudatának erősítését, hiszen számtalan lehetőség kínálkozik számukra térségünkben.

A Tiszakécskei konzorciumban még 1 féléven át 5 településen van lehetőség a megyei ösztöndíj program támogatását igényelni, amely települések egyikén állandó lakóhellyel kell, hogy rendelkezzen a pályázó. Emellett fontos, hogy a felhívásban szereplő preferált szakmák valamelyikét tanulják a diákok, és az előző aktív félévük elérje legalább a hármas átlagot. A „BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY” ösztöndíj program beadási határideje: 2021. március 1.

A sikeres pályázók havonta akár 50.000 forintban is részesülhetnek. Az előző felhívások eredményeként már több, mint 44 millió forint gazdára talált a konzorcium területén.

Érintett települések: Tiszakécske, Lakitelek, Szentkirály, Tiszaalpár, Tiszaug.

Az új felhívás, illetve bővebb információ a IDE kattintva! található, illetve az alábbi elérhetőségek egyikén:

Leel-Őssy Barbara, ösztöndíj referens

E-mail: osztondij@bacskiskun.hu

Telefon: 36-30-788-9004

Kévés Dóra, ösztöndíj referens

E-mail: osztondij@bacskiskun.hu

Telefon: 36-30-511-4703