Új online rovatokat indított a Kecskeméti Katona József Múzeum

Vissza a címlapra
Új online rovatokat indított a Kecskeméti Katona József Múzeum

A Kecskeméti Katona József Múzeum tagintézményei, a Cifrapalota Kiállítóhely, a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, valamint a Magyar Naív Művészek Gyűjteménye a kialakult pandémiás helyzetre való tekintettel március 17-től bezárta kapuit. Bár az ajtókat - reményeik szerint rövid időre - becsukni kényszerültek, nem tétlenkednek, és a munkákat továbbra is folytatják.

A szakmai munkán túl, a veszélyhelyzet fennállásáig naponta frissülő, digitális, múzeumi tartalmakkal készülnek látogatók számára, mind a weboldalukon, mind pedig a facebook oldalakon (facebook.com/kecskemetimuzeum, cifrapalota, szorakatenuszjatekmuzeumesmuhely).

"Virtuális múzeumpercek" címmel rovatot indítottank, melyben minden hétköznap friss múzeumi tartalmakkal készülnek, virtuális "sétát" téve kiállítóhelyeiken, bemutatva mindazt az értéket és kincset, mely a Kecskeméti Katona József Múzeumban és tagintézményeiben őriznek.

"Kreatív múzeumpercek - gyerekeknek" című rovatukban pedig minden nap játékos, kreatív feladatokkal, videókkal, játékokkal készülnek az óvodások és kisiskolások számára.