Új kerékpárutat adtak át Jakabszálláson

Vissza a címlapra
Új kerékpárutat adtak át Jakabszálláson

Új kerékpárutat adtak át ünnepélyesen 2019. október 9-én, szerdán, Jakabszálláson. Az átadó ünnepségen Szabó György Róberten, Jakabszállás polgármesterén és a helyi lakosokon kívül részt vett Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a Magyar Országgyűlés alelnöke és Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke is.

200-300 ember élete. Ez volt a tét, amikor Jakabszállás vezetése döntött arról, hogy a település számára rendelkezésre álló TOP-os források egy részét létfontosságú kerékpárút építésére fordítja. Naponta 200-300 ember kerekezett ugyanis egészen mostanáig rendkívül balesetveszélyes körülmények között és leromlott állapotú úton munkába az 54-es úton.

A most átadott kerékpárút azonban megoldja a közel két évtizedes problémát. Az új bicikliút egyrészt 1,7 kilométeren a Petőfi Sándor utcától a temetőig, másrészt a település végétől Kecskemét felé több mint 1 kilométer hosszan tart. Mindkét irányban vállalkozások, üzemek helyezkednek el, ahová Jakabszállásról napi szinten ingáznak a helybeliek. Mostantól biztonságosan, kényelmesen és korszerű körülmények között.