Tőzsér Judit és Balogh Andrea Johanna, az EMMI főosztályvezetője osztottak ebédet a Wojtyla-házban

Vissza a címlapra
Tőzsér Judit és Balogh Andrea Johanna, az EMMI főosztályvezetője osztottak ebédet a Wojtyla-házban

Több éves hagyomány, hogy Tőzsér Judit, a Gong Rádió alapítója és családja havonta egyszer megvendégeli a Karol Wojtyla Barátság Központ rászoruló lakóit. Így volt ez 2020. február 11-én, kedden is, amikor Tőzsér Judit meghívására Prof. Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) miniszterének képviseletében részt vett az ebédosztásban Balogh Andrea Johanna, az EMMI Miniszteri Kapcsolatok Főosztályának főosztályvezetője és Lévai Jánosné, kecskeméti önkormányzati képviselő, civil és egyházi szervezetekkel való kapcsolattartásért felelős tanácsnok is.

Balogh Andrea Johanna az ebédosztást megelőzően a Wojtyla Barátság Központ fenntartóinak és rászoruló lakóinak átadta Prof. Dr. Kásler Miklós üzenetét.

"Amint minden rossznak gyökere az önzés, úgy minden jónak gyökere a szeretet. Nélküle a gazdag is szegény, vele a szegény is gazdag."

A Karol Wojtyla Barátság Központ sokkal több annál, mint egy épület, ahol a rászorulók naponta meleg ebédet kaphatnak. Ez egy olyan közösségi tér, ahol minden ide érkező számára biztosított a lelki és szellemi feltöltődés. A Karol Wojtyla Barátság Központ egyben szociális, rehabilitációs intézmény, imaház, kiállító terem, előadások helyszíne, vagy amikor éppen hajvágásra van szükségük a rászorulóknak, akkor fodrászat. Egyszóval Barátság Ház, ahol mindenki segítségre és közösségre találhat.

A Harvard egyetem jelenleg is tartó kutatásában professzorok 75 éve több mint 700 embert vizsgálnak, hogy mi teszi őket boldoggá. A kutatások azt bizonyítják, hogy azok tartják magukat igazán boldognak, akiknek van kire támaszkodniuk, akiknek jól működő, összetartó emberi kapcsolatai vannak. Ezt biztosítja a Barátság Központ, amely nem működhetne ilyen sikeresen a közösség együttes munkája nélkül, az egyház, az önkormányzat, az állam, a civilek és önkéntesek támogatása nélkül.

A rászorulókért végzett munkához hitre, céltudatosságra, bátorságra, nyitottságra, nagylelkűségre van szükség, és ezek mind adottak ebben a Házban. Önök azok, akik legtávolabb merészkednek ahhoz, hogy segítsenek.

Köszönjük az áldozatos, közösségért végzett munkájukat!

Az első tál ételt miniszter úr nevében Balogh Andrea Johanna adta át, majd Tőzsér Judittal, és Lévai Jánosnéval, valamint Tőzsér Judit férjével közösen osztották ki az ebédet, jó étvágyat és jó egészséget kívánva a rászorultaknak. Akik a távozásukkor Balogh Andrea Johannának köszönhetően még két-két párnát is kaptak.

Galéria (29 kép)

Összes kép letöltése