Tormási Attila: A tavaszi mélypont után ismét szárnyal a Suzuki

Vissza a címlapra
Tormási Attila: A tavaszi mélypont után ismét szárnyal a Suzuki

A Suzuki magyarországi eladásai ígéretesen alakulnak országosan a harmadik negyedévben, a Tormási Autóháznál pedig szeptember 10-én Suzuki szüret kezdődött el, ami szeptember 30-ig tart majd - tájékoztatta hírportálunkat Tormási Attila, a Tormási Autóház ügyvezetője.

Az eladási adatokból jól látszik, hogy a nyáron jelentősen nőtt a Suzuki által eladott autók száma, ha a növekedés hasonló mértékű marad, akkor idén is piacvezető lehet az országban a japán márka. A lassú évkezdetet a hibridekre való átállás okozta, majd a koronavírus-járvány mért nagy csapást a Suzuki eladásaira.2020 első nyolc hónapjában, januártól augusztusig 78.649 új autót adtak el Magyarországon, ez 25,4 százalékos visszaesés a tavalyi adatokhoz képest. Az idei augusztusban összesen 10.924 új autót regisztráltak, ez 30,1 százalékos csökkenés a tavalyi 15.618-hoz képest, tehát a válságból való kilábalás még nem igazán érződik.

A Suzuki piaci részesedése augusztusban 13,44 százalékos volt, ez 1468 eladott új autót jelent, ami nagyon erős, közel 67 százalékos visszaesés 2019 augusztusához képest. Az egész évet tekintve 9,7 százalék a Suzuki piaci részesedése, ez mindössze 0,7 százalékkal marad el a Toyota részesedésétől, ami darabszámban nincs háromszáz autó sem, a Toyota ugyanis 7929, míg a Suzuki 7631 darab autót adott el 2020-ban - írta meg az autopro.hu

A nyári növekedés alapján jó esély van arra, hogy az év végén a Suzuki ismét piacvezető legyen, hiszen a koronavírus-járvány mellett az év viszonylag gyenge kezdése annak is köszönhető, hogy ebben az évben már csak hibrideket gyártanak Esztergomban, így újonnan csak hibrid autókat forgalmaz a Magyar Suzuki Zrt., emiatt lassan indultak be az eladások. Mire érződött a javulás, jött a koronavírus, így a márciusi 1282 után áprilisban csak 399 autót tudott eladni a vállalat, míg januárban 324, februárban pedig 710 volt ez a szám.

A harmadik negyedévben már egyértelmű javulást, sőt, szárnyalást mutattak a Suzuki számai az év első feléhez képest. Ugyan a második hullám miatt némi visszaeséssel számolnak a Suzukinál, de úgy látják, hogy ez nem lesz olyan pánikszerű, mint tavasszal, így reálisnak mondható cél, hogy 2020-ban is piacvezető legyen a Suzuki. A bizonytalan járványügyi helyzet miatt viszont konkrét becslésekkel és számokkal egyelőre nem szolgált a vállalat az idei célokat illetően.

De mi a helyzet Kecskeméten, ahol megkezdődött a Suzuki szüret?

- Új hibrid Suzuki Vitarájával vagy Sx4 S-Crossával indulhat őszi pihenésre és az akár 1 millió forint kedvezmény mellé csak a Suzuki Tormásinál GL vagy GL+ felszereltségű modell esetén 3 évig ingyenes szervizcsomagot* adunk. De ha Ön inkább a GLX felszereltségű modellt választja, akkor 4 darab komplett gyári téli kereket kap**. Már csak egy dolgot kell eldöntenie, Vitara vagy Sx4 S-Cross... - sorolta Tormási Attila.

*3 évig ingyenes szervizcsomag:

A gyártó által előírt kötelező szervizeket tartalmazza az első 3 évben. Nem vonatkozik a fogyó-kopó alkatrészek javítására és cseréjére, illetve karosszéria és fényezés javításokra.

**4 darab komplett gyári téli kereket kap:

A csomag tartalmaz:

4 db Yokohama téli gumiabroncsot

4 db acél keréktárcsát

4 db guminyomás érzékelő jeladót

4 db dísztárcsát

További részletek IDE kattintva!