Több száz rockzenész ad egyszerre koncertet 2019-ben Kecskeméten

Vissza a címlapra
Több száz rockzenész ad egyszerre koncertet 2019-ben Kecskeméten

Kecskemét ad otthon 2019-ben annak a két órás rockzenei flashmobnak, melyben a tervek szerint egyszerre több száz zenész - gitáros, dobos, énekes - vesz részt a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. Az énekesek között ott lesz majd Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere is.

Az esemény nem újkeletű dolog, hiszen Olaszországban már 3 éve megrendezik a Rockin' 1000 nevű villámcsődületet, mintegy ezer zenész közreműködésével. Ez ihlette meg a szegedi rockzenészekből álló csapatot is, egy ilyen különleges koncert megszervezésére.

Magyarországon először Szegeden, a Dóm téren rendezték meg hazánk legnagyobb rockzenei flashmobját, amely a SzegedRocks 2018 nevet kapta. A rendezvény célja: felszabadultan, bármifajta kötöttség nélkül megélni az együtt zenélés örömét. 2018. április 21-én mintegy 400-an osztották meg egymással ezt az élményt Szegeden. Az eseményre az ország szinte minden pontjáról érkeztek zenészek, de sokan jöttek Ausztriából, Vajdaságból, Felvidékről és Erdélyből is. A legfiatalabb résztvevő 8 éves, a legidősebb 72 éves volt. (Lásd a videót!)

Ezt rendezik meg jövőre Kecskeméten is, a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. Ahol immár a szegedi rendezvénnyel ellentétben nem csak négy dalt énekelnek el, hanem 2 órás program lesz 2019. szeptember 7-én, szombaton (esőnap szeptember 14).

A szervezők előre figyelmeztettek: nagyon hangos lesz a rendezvény, melyen várhatóan több százan fognak zenélni, illetve énekelni egyszerre.

Utóbbiakhoz máris csatlakozott Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, aki a Kilele Music Caféban hétfőn tartott sajtótájékoztatón elmondta: énekelni fog a kecskeméti dzsemborin.

Szemereyné Pataki Klaudia a sajtótájékoztatón kiemelte: a zene városában már eddig is számos stílus megjelent, de a KecskemétRocks tovább színesíti a zenei kínálatot. A zenekedvelők és -értők ezúttal nemcsak koncertélményként hallgathatják a slágereket, hanem maguk is átélhetik a közös zenélés örömét.

Képgalériánk elején a kecskeméti sajtótájékoztatón készült fotókat, majd ezt követően a tavalyi szegedi őrületes flashmobon készült fényképeket tekinthetik meg.

Galéria (38 kép)

Összes kép letöltése