Több mint 38 millió forintot zsákmányolt egy kecskeméti széftolvaj

Vissza a címlapra
Több mint 38 millió forintot zsákmányolt egy kecskeméti széftolvaj

A Kecskeméti Járási Ügyészség többrendbeli minősített lopás bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki ismeretlen bűntársaival 2018 szeptemberében és decemberében két kecskeméti cég telephelyére tört be és az ott talált vaslemez szekrényből és széfekből több mint 38 millió forintot lopott. (A fotó illusztráció: pixabay)

A vádirat szerint a férfi és bűntársai 2018. szeptember 20-án éjjel megjelentek egy kecskeméti cég dróthálóval körülkerített telephelyénél. Letaposták a kerítést és bementek a telephelyre. Még az irodaépület külső falán lévő biztonsági kamerákat is elmozdították, hogy elkerüljék a lebukást.

Ezután besurrantak az épületbe, ahol egy vaslemez szekrény ajtaját felfeszítették és abból elloptak egy borítékot, amiben 4.500.000 forint készpénz volt. Ezen kívül a tolvajok magukkal vittek egy 60.000 forint értékű, használaton kívüli üres bútorszéfet is. A lopással okozott kár nem térült meg, a sértett cég kérte annak megtérítését.

A vádlott és ismeretlen bűntársa 2018. december 19-én hajnalban egy másik kecskeméti cég bekerített telephelyére is behatolt, ekkor a betonfalon másztak át. Ezután egyikük az irodaépület ablakát egy feszítővassal befeszítette és bemászott. Egy fejszével lefeszített két széfet, amelyek csavarokkal voltak a falhoz rögzítve, majd kiadta az ablak előtt várakozó bűntársának. Ezután közösen elmenekültek a helyszínről. A vádlott és társa egy garázssornál lévő esőcsatornában rejtették el a baltát és a feszítővasat.

A vádlott a két széfet ugyanezen a napon kora délután Kecskemét környéken, egy szőlőlugasnál ásta el, de a közelben rendőrök igazoltatták és megtalálták a zsákmányt. A széfekben összesen több mint 34 millió forint készpénz volt, ami két cég tulajdona.

A jelenleg szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség 3 rendbeli, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja, amelyek közül két lopást jelentős értékre, míg egy bűncselekményt nagyobb értékre követett el. Az ügyész a büntetett előéletű vádlottal szemben végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.