Több mint 100 tanuló 6 építőipari szakmában kezdheti meg a gyakorlati képzést Kecskeméten

Vissza a címlapra
Több mint 100 tanuló 6 építőipari szakmában kezdheti meg a gyakorlati képzést Kecskeméten

Az egyre fokozottabban jelentkező munkaerőhiányra megoldásként saját gyakorlati képzőhelyet hozott létre a KÉSZ Csoport Kecskeméten. A tanműhely a magyar tulajdonú cégcsoport szakképzési stratégiájának első pillére. Száz tanuló kezdi meg a gyakorlati képzést 6 építőipari szakmában, egy új, korszerű, minden technológiai elvárásnak megfelelő létesítményben.A KÉSZ Csoport célja, hogy a Szakképzés 4.0 rendszerében Vállalati Képzőközponttá váljon

Több mint 700m2-en, Kecskeméten, megújult környezetben kezdődött meg a fiatalok képzése hegesztő, épület-és szerkezetlakatos, villanyszerelő, gépi forgácsoló, CNC forgácsolóés mechatronikus karbantartó szakmákban.A KÉSZ Csoporta tanműhely-fejlesztés során egy új épületrészt hozottlétre, mely a legmodernebb körülményeketbiztosítja a gyakorlati szakképzésben résztvevők számára.

A gyakorlati képzőhely kialakításakorelsődleges szempont volta minőségi oktatás, valamint barátságos, újgenerációs körülményekbiztosítása.A pályaorientációt a tanműhely részeként egy 3D virtuális valóság tér segíti, aholjátékosabbanlehetmegismerni, kipróbálni egyes építőipari szakmákat. A Tanműhely a KÉSZ Csoport beruházásban az Innovációs és Technológiai Minisztériumtámogatásával valósult meg.

Az ünnepélyes átadón a létesítmény szalagját Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár, Gaál József, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere, Varga Mihály, a KÉSZ Csoport elnöke, valamint Vida Tamás, a KÉSZ Holding Zrt. vezérigazgatójavágta át.

Vida Tamás, a KÉSZ Holding Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy mára kritikussá vált a szakképzett munkaerő hiánya, amely az ország versenyképességének és a gazdasági növekedésének komoly akadálya lehet. Elérkezett az idő arra, hogy a jelentős nagyvállalatok bekapcsolódjanak a szakképzésbe. Ezzel a minden követelménynek megfelelő tanműhellyelmegtettük az első lépést,hogy a KÉSZ Csoport, mint piacvezető építőipari vállalatcsoport aktív szerepet vállaljona szakképzésben és támogassa a Szakképzés 4.0 stratégia megvalósulását

Galéria (5 kép)

Összes kép letöltése