Testvérpár rabolt a Béke téri parkban

Vissza a címlapra
Testvérpár rabolt a Béke téri parkban

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt egy 18 éves és egy 21 éves jánoshalmi testvérpár ellen, akik 2018. szeptember 17-re virradóra Jánoshalmán, a Béke téri parkban kiraboltak egy 57 éves sértettet.

A vádlottak 2018. szeptember 17-re virradó éjszaka felfigyeltek az utolsó buszjáratot lekéső, ezért a parkban egyedül tartózkodó sértettre, akitől több alkalommal cigarettát kértek, eközben megfigyelték a nála lévő táskát. A vádlottak elhatározták, hogy megszerzik a táskát, ezért ismételt cigarettakérés ürügyén odaléptek a padon ülő sértetthez. A sértett megkínálta őket cigarettával, majd amikor tüzet akart adni, a 18 éves vádlott hátulról átkarolva lefogta őt, ököllel jobb arcfelén megütötte, miközben a testvére felkapta a padról a táskát és azzal elfutott.

A 18 éves vádlott a testvére után futott, aki átkutatta a táskát. A vádlottak az összesen 27.480 Ft értékű személyes használatú tárgyak közül eltulajdonítottak egy mobiltelefont töltővel és fülhallgatóval együtt, összesen 22.000 Ft értékben. A tárgyakat két jánoshalmi lakosnak értékesítették, akik nem tudtak arról, hogy azok rablásból származnak.

A vádlottak a táskát tartalmával együtt eldobták az utcán.

A nyomozó hatóság a bűncselekmény elkövetése után rövid időn belül elfogta és őrizetbe vette az elkövetőket, az eldobott táskát lefoglalta, a sértettnek kiadta.

Az 57 éves sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett.

A járási ügyészség a letartóztatásban lévő, büntetett előéletű vádlottakkal szemben börtönbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, valamint vagyonelkobzást indítványozott. A vádlottak bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.