Terményáldást rendeztek Kisasszony nap alkalmából Kecskeméten

Vissza a címlapra
Terményáldást rendeztek Kisasszony nap alkalmából Kecskeméten

A Római Katolikus Főplébánia, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Szervezete, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a NAK Bács-Kiskun Megyei Szervezete, és a Bács-Kiskun Megyei Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége 2019. szeptember 6-án, pénteken, Kisasszony nap alkalmából terményáldást tartottak. Itt adták át a Magyarok Kenyere program során összegyűjtött adományliszt egy részét is rászoruló nagycsaládoknak.

Az eseményen Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere arról beszélt, hogy Kecskeméten is sokszor elfelejtjük, hogyan is kerülnek az élelmiszerek az asztalunkra, mennyi fáradsággal és munkával termelik meg ezeket a gazdák, a Teremtő segítségével. Kovács László Zsolt, a NAK megyei alelnöke beszámolt a Magyarok Kenyere program megyei eredményeiről: 59 gazda mintegy 16.216 kilogramm búzát ajánlott fel a rászorulók számára a programon keresztül. Gubán Gyula, a Bács-Kiskun Megyei Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke pedig a Magyarok Kenyere Program Kárpát-medencei magyarságot összefogó, összetartást erősítő szerepéről szólt.

A terményeket a történelmi egyházak képviselői - dr. Finta József plébános (Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia), Kis János evangélikus igazgató lelkész (Kecskeméti Evangélikus Egyházközség) és Feczák László görögkatolikus parókus - áldották meg. Az ünnepséget a nagytemplomban követő szentmisét dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek celebrálta, melyen közreműködött a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola Aurin Leánykara. Vezényelt: Durányik László Kodály- és Csokonai-díjas Karnagy.

Galéria (45 kép)

Összes kép letöltése