TávHősök versenyeztek Kecskeméten

Vissza a címlapra
TávHősök versenyeztek Kecskeméten

A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége (MaTáSzSz) 2019. november 7-én, csütörtökön a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft-vel együttműködésben - a kecskeméti cég Akadémia körúti telephelyén rendezte meg a TávHősök Viadalát, azaz a távfűtésszerelő versenyt.

Az immár harmadik alkalommal megrendezett versenyen 9 csapat mérte össze tudását és felkészültségét a gyakorlatban. A KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft szakemberei - mivel rendezők voltak - nem indulhattak, voltak viszont a versenyző csapatok között budapestiek, debreceniek, győriek, miskolciak, pécsiek, székesfehérváriak, tatabányaiak, egy csapatot pedig Vas megye indított.

A versenyzőknek komplex mintafeladatot kellett teljesíteniük, amelynek megoldásához a szakma minden csínjának-bínjának ismeretére szükségük volt a 3 fős csapatoknak.

A TávHősök Viadala azért jött létre, hogy bemutassa azoknak a szakembereknek a tevékenységét, akik nap mint nap azért dolgoznak, hogy a fogyasztók a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást vehessék igénybe - tudtuk meg a helyszínen. Az esemény célja a hagyományos szakmai értékek megőrzése, a legjobb gyakorlatok elterjesztése, illetve annak bemutatása, hogy a távhőszolgáltatás folyamatosan fejlődő terület, amely ma, amikor a klímavédelem egyre sürgetőbb feladatok elé állít mindenkit, nagy perspektívával rendelkezik.

A délben kezdődött versenyt megelőzte az Aranyhomok szállodában délelőtt kezdődött kétnapos konferencia megnyitása. Mint korábban megírtuk, a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége 2019. november 7-én és 8-án Kecskeméten rendezi meg a XIX. Távhőszolgáltatási Szakmai Napokat. Az eseménysorozat része volt a „Korszerű távhős megoldások" címmel megrendezett konferencia az Aranyhomok Business Wellness Hotelben. A konferencia központi témája a klímavédelemben és az élhető városi környezet megteremtésében egyre fontosabb szerepet játszó távhőszolgáltatás aktuális kérdései voltak.

A rendezvényen előadást tartott - többek között - dr. Grabner Péter, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal energetikáért felelős elnökhelyettese, dr. Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára, valamint Szabó László, a Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont vezetője. A rendezvényt Orbán Tibor, a MaTáSzSz elnöke és Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitották meg.

A TávHősök versenyének eredményét november 7-én este a Hírös Agóra Kulturális és Konferenciaközpontban megrendezett Gálán hirdették ki.

1. Tatabányai T-Szol Zrt. csapata

2. FŐTÁV Zrt. csapata

3. Debreceni Hőszolgáltató Zrt. csapata

(A képgaléria első felében a versenyről, a második részében a konferenciáról találnak fotókat,a galéria végén pedig a csütörtök esti gála képei vannak)

Galéria (135 kép)

Összes kép letöltése