Targoncavezetői tanfolyam záróünnepsége a Mezei utcai Közösségi Házban

Vissza a címlapra
Targoncavezetői tanfolyam záróünnepsége a Mezei utcai Közösségi Házban

A „Társadalmi együttműködés erősítése Kecskeméten" projekt keretében targoncavezetői tanfolyamot sikeresen végzetteket köszöntöttek a Mezei utcai Közösségi Házban Engert Jakabné és Szeberényi Gyula Tamás Kecskemét alpolgármesterei 2021. június 7-én, hétfőn.

A projekt célja a szegénység, a társadalmi és a munkaerő-piaci hátrányok újratermelődésének megállítása, valamint a közösségi és egyéni szintű társadalmi integráció feltételeinek megteremtése Kecskeméten. A targoncavezetői tanfolyam azoknak jelent segítséget, akik a munkaerőpiacra nagyobb eséllyel szeretnének kilépni.

A kecskeméti projekt a leszakadó és leszakadással veszélyeztetett úgynevezett szegregált városi területeken élők közösségi és egyéni szintű társadalmi integrációját hivatott elősegíteni. Ennek érdekében öt kecskeméti városrészt magába foglaló szegregációs akcióterület került kijelölésre a programok megvalósításának helyszínéül. Az itt élő hátrányos helyzetű személyeket bevonják a helyi társadalmi akciókba, képzésekbe és közösségi programokba, mely tevékenységek hozzájárulnak a résztvevők társadalmi integrációjának elősegítéséhez.

Az önkormányzat a projekt megvalósítása során három képzést tervezett. OKJ képzés keretében a targoncavezetői tanfolyam 50 fő részvételével május 27-én a résztvevők sikeres vizsgájával lezárult. További 200 fő részére kompetenciafejlesztő tréninget szerveznek 2021. őszétől. Valamint a célcsoport részére megszervezendő harmadik szakképzés a közbeszerzési eljárás lefolytatását követően indulhat meg várhatóan 2021. harmadik negyedévében.

Galéria (11 kép)

Összes kép letöltése