Táncművészeti központtá válik egy hétre Kecskemét - Intenzív tánchét kezdőknek és profiknak

Vissza a címlapra
Táncművészeti központtá válik egy hétre Kecskemét - Intenzív tánchét kezdőknek és profiknak

Július utolsó hete emblematikus időszakká vált már minden tánckedvelő számára Kecskeméten, hiszen immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a népszerű ETOILE Intenzív Tánchét. Barta Dóra a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tánctagozatának, a Kecskemét City Balettnek a vezetője fontosnak érzi, hogy a táncszínházi előadások megtekintésén túl, táncszakmai fejlődési lehetőséget is biztosítson azoknak a térségben élőknek, akik kedvelik vagy művelik a táncművészetet. Meghívására három fantasztikus művész tart klasszikus balett és modern tánc, valamint „cirkusztánc" kurzust július 26-29. között a „hírös város"-ban.

Visszatérő mester immár Bajári Levente, a Magyar Állami Operaház szólistája, akinek óráin megismerkedhetnek az érdeklődők a klasszikus balett csodálatos világával (akár már 6 éves kortól is). A kurzus különösen ajánlott a táncművészeti iskolák növendékeinek, valamint a professzionális balett együttesek tagjainak, de bátran csatlakozhatnak olyanok is, akik most lépik át először egy balett-terem küszöbét.

Szőllősi Krisztina, a Kecskemét City Balett vezető táncművésze, olyan népszerű előadások cím- és főszereplője volt, mint a Carmen, az Anna Karenina, a Traviata vagy a Rómeó és Júlia, akinek a mindig jó hangulatú modern táncóráin a dinamikus és lírai mozgássorok és a kisebb koreográfiák váltakoznak majd egyedi módon.

A különlegesen izgalmas „cirkusztánc" órákkal Horváth Zita látogat el hozzánk, aki hosszú évek óta meghatározó tagja a nemzetközileg is igen elismert Recirquel Társulatnak, amely mára a világ egyik vezető újcirkusz együttesévé nőtte ki magát. Ez a műfaj egyedi módon egyesíti a cirkusz, a táncművészet és a színház világát. Zita kezdetben professzionális táncművészként vett részt a társulat életében, de mára már artistaként is fontos szereplője az előadásaiknak. Kezdők és haladók egyaránt látogathatják ezt a kurzust, a résztvevők ezeken az alkalmakon megismerhetik ennek a stílusnak a legújabb nemzetközi trendjeit.

A táncórák minden nap 10 és 17 óra között, 90 perces blokkokban, az órarendi beosztás szerint látogathatóak a Lechner Ödön utca 3-as szám alatt.

Jelentkezni lehet honlapunkon: https://etoiledanceweek.wixsite.com/etoile.

Elérhetőség: +36301866684, https://www.facebook.com/tanchetkecskemet