Tampon miatt veszíthette el a karját a kecskeméti asztaliteniszezőnő

Vissza a címlapra
Tampon miatt veszíthette el a karját a kecskeméti asztaliteniszezőnő

Tampon okozhatta azt a betegséget, amelynek következtében amputálni kellett Szvitacs Alexa bal karját és lábujjait - írta meg a Blikk. (Fotó: TV2)

A 28 éves magyar asztaliteniszező még tavaly augusztusban került kórházba, miután rosszul lett. Az orvosok toxikussokk-szindrómát állapítottak meg nála, ezt követően pedig hat életmentő műtétet hajtottak véget rajta. A beavatkozások során a bal karját és mind a tíz lábujját amputálni kellett.

Később felmerült a gyanú, miszerint a szörnyű betegség oka menstruáció alatt használt tampon lehet. Erről most Alexa ügyvédje, dr. Biczó László beszélt a Tényeknek.

„Most már magabiztosan kijelenthetjük, hogy nem zárható ki a tampon által okozott toxikussokk-szindróma" - mondta az ügyvéd. „Azt, hogy ez mennyire lesz igazoltan és egyértelműen bizonyított is, még nem tudjuk, ebben számos olyan mellékkörülmény van, ami segíti a munkánkat" - tette hozzá dr. Biczó László, aki azt is elárulta, hogy egy szakértői csapat és nemzetközi jogászok vizsgálták az ügyet, amely hamarosan nyilvánosságra kerül. A csapat egyébként azt sem zárja ki, hogy más is hibázhatott a tampongyártó cég mellett.

Az ügyvéd szerint pontos kártérítési összeg még nem állapítható meg, ám ez az ügy változtathat az eddigi kártérítések összegének felső határán.

Alexa most a csehországi Ostravában dolgozik segédedzőként, a célja pedig, hogy paralimpiai bajnok legyen. Csapattársai adománygyűjtésbe kezdtek, hogy egy speciális művégtagot kaphasson.

(Blikk)