Tájékoztató a hétvégi hóeséssel kapcsolatos kecskeméti beavatkozásról

Vissza a címlapra
Tájékoztató a hétvégi hóeséssel kapcsolatos kecskeméti beavatkozásról

Szombatra (2019. január 05-re) virradó éjszaka 3 órától kezdődtek meg Kecskeméten a „Síkosságmentesítési utasítás" szerinti I-es és II-es ütem munkái. A két ütemben a város fő közlekedési és gyűjtő útjainak, valamint a jelentős forgalmat bonyolító utcáknak a sózása történt meg - írta hírportálunknak közleményben a Kecskeméti Városüzemeltetési Kft a hétvégi hóeséssel kapcsolatos beavatkozásról szombaton délben. (Fotó: Kecskemét főtéri webkamera 2019. január 05. 14:42 óra)

"Ekkor végeztük el a közintézmények (egészségügyi intézmények, rendőrség, bíróság, oktatási intézmények) megközelíthetőségét biztosító utak mentesítését. A Főtér síkosságmentesítése szintén ebben az ütemben történt.

Ezután kezdődött meg a buszmegállók, buszöblök síkosságmentesítése, ezt délelőtt 10 órára befejeztük. A munkát öt kistehergépkocsi végezte, gépkocsinként 4-5 fős személyzettel.

Amennyiben a havazás folytatódik, és a kijuttatott útszóró só már nem képes elolvasztani azt, valamint a lehullott hó mennyisége eléri, illetve meghaladja az 5-8 cm vastagságot, akkor megkezdjük a belterületi, korábban sózott utak hótolással történő mentesítését.

A külterületi földutakon, valamint a belterületi lakóutcákban hótolást további jelentős havazás esetén végzünk, amennyiben a lehullott hó a közlekedést megakadályozza.

Aki segítségre szorul, az alábbi telefonszámot tudja hívni: 06 30 515 6323"

(Lenti képek: webkamerák a Katona József Gimnáziumnál, 2019. január 05. 14:38 órakor)