Szívből muzsikáltak az M. Bodon Pál Zeneiskolában

Vissza a címlapra
Szívből muzsikáltak az M. Bodon Pál Zeneiskolában

A Kecskeméti M. Bodon Pál Zeneiskola már jó néhány éve készült egy olyan hangverseny sorozatra, melyben híressé vált volt növendékeket hívják vissza koncertezni. Anyagi források hiányában és a pandémia miatt erre mindeddig nem volt lehetőségük, most azonban az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázat révén megvalósulhatott az elképzelésük. Nagyszerű élményben volt része azoknak, akik részt vettek ezeken az eseményeken. (Fotók: Gyenes Kata)

Szeptembertől egészen karácsonyig hat programot szerveztek, illetve szerveznek. Ezek közül kettőben egykori diákok muzsikáltak, vendégül láttak egy gitártriót, valamint egy zenei témájú előadást is tartottak. A még hátralévő decemberi két koncerten pedig jelenlegi diákjaik muzsikálnak majd, amennyiben a járványügyi helyzet ezt lehetővé teszi.

A „Szívből muzsikálunk" címmel szervezett hangversenysorozatot dr. Salacz László országgyűlési képviselő és Miklósné Faragó Csilla intézményvezető nyitották meg. Az. első rendezvény előadóművésze Fülei Balázs zongoraművész volt. Az iskola egykori diákja nemcsak briliáns játékával kápráztatta el a zeneszeretőket, de a zeneművek előtt megosztott gondolatai is felejthetetlen élményt jelentettek.

A sorozat októberi rendezvényén a közönség Dr. Hegedűs Lívia háziorvos és belgyógyász szakorvos előadását élvezhette. Betekintést kaphattak kutatásokba, valamint a doktornő személyes példákkal is alátámasztotta, hogy mennyire fontos az agyunk működésében a klasszikus zene hallgatása és művelése minden életkorban. Az előadás végén a doktornő zongora tudását is megcsillogtatta.

A novemberi harmadik előadás a Tritonus Guitar Trio-nak volt köszönhető. A trió tagjai: Molnár Levente, Szurgyi Gergely és Varga Bálint. Ezzel az egyedülálló formációval 2015.-ben játszottak először. 2018-ban a Guitar Foundation of America gitárverseny kamara kategóriájának győztesei lettek. A koncert folyamán különféle zenei korszakokból válogatott darabokat hallhattak az érdeklődők. Az együttes célja, hogy olyan zeneműveket szólaltassanak meg, amelyeket a közönség ritkán hallhat.

Majd a múlt héten (mint korábban már megírtuk) Kuna Lajos gyermekei adtak hangversenyt a koncertsorozat negyedik előadásaként. Az esemény kuriózuma volt, hogy a Kuna „gyerekek" most több évtized után újra az alma materben, az M. Bodon Zeneiskolában léptek fel. Kuna Valéria, Márton, Gyula és Bence az évtizedek alatt számos hazai és nemzetközi versenyen győzedelmeskedtek. Az így megszerzett tudás esszenciálisan jelent meg a zenei műsorukban: különleges, sehol máshol nem hallható hangszerelésben szólaltak meg gyönyörű, örök érvényű művek. Az együttes állandó tagja Szászi Domonkos tubaművész, akivel már 6 éve egy csapatot alkotnak.

Galéria (22 kép)

Összes kép letöltése