Szeptemberre felépülhet Tőserdő Ökoturisztikai Központja

Vissza a címlapra
Szeptemberre felépülhet Tőserdő Ökoturisztikai Központja

A Széchenyi 2020 program keretében, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés tárgyú felhívásra még az előző ciklusban nyújtották be Tőserdő turisztikai fejlesztése és ökoturisztikai központ megvalósítása címmel azt a pályázatot, aminek megvalósulása hamarosan megkezdődik Lakiteleken.

A pályázat fő célja egy ökoturisztikai fogadóközpont megépítése. A külsőségeiben tájba illő épület funkcióját tekintve elsősorban az ökoturizmushoz kapcsolódik majd. Terveznek itt a természeti oktatással kapcsolatos kiállításokat, előadásokat, a Tőserdővel, természettel összefüggő fotós és művészeti tárlatokat, konferenciákat, szakmai napokat.

A Kiskunsági Nemzeti Parkkal szorosabbra fűzve az együttműködést szeretnének az oktatási intézmények számára is vonzó, informatív és szórakoztató programokat kínálni, interaktív módszerekkel fokozva a tanulás élményét.

A létesítményben a turisták a helyi és térségi látványosságokról is információhoz juthatnak majd, miközben a kerékpárosok számára egy minimális szervizpontot is kialakítanának a helyszínen. Az épületben található termet rendezvények szervezésére szeretnék hasznosítani, de akár családi, baráti összejöveteleknek is helyszínt adhat.

Az épületben kap majd helyet az új nyilvános WC is, női és férfi WC-k és akadálymentesített mosdó kialakításával.

Az épületen túlmenően - amennyiben a költségkeret ezt lehetővé teszi - a Holtág partrendezését, a zöldfelület és az utcabútorok megújítását, élményelemek kialakítását, a Tassi-éren átívelő híd felújítását, valamint új stég és csónakleeresztő építését is tervezik a projekt keretében.

A kivitelezés befejezésének tervezett napja 2022. szeptember 30.

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat