Szentkirály önkormányzati tulajdonú épületeinek energetikai korszerűsítése

Vissza a címlapra
Szentkirály önkormányzati tulajdonú épületeinek energetikai korszerűsítése

Szentkirály Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a TOP-3.2.1-15 azonosítószámú „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése" című felhívásra. A projekt keretében 74 948 392 Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból újult meg a község óvodája és szociális szolgáltató háza.

A közelmúlt egyre drasztikusabbá váló környezeti problémái rámutatnak a környezettudatosság égető szükségességére az élet minden területén. Emellett számos önkormányzati intézmény fűtése jár hatalmas költséggel, mely problémát korszerűbb szigeteléssel, energiatakarékos berendezések vásárlásával és beépítésével könnyedén lehetne orvosolni. E kihívás teljesítéséhez kapott segítséget Szentkirály Község Önkormányzata az Európai Unió fejlesztési programján keresztül a tavalyi évben.

Az óvoda épülete hőmegtartó képességének javítása érdekében 16 cm-es homlokzati és 20 cm-es födémszigetelést helyeztek fel az épületre. A szociális szolgáltató házon a hasonló paraméterekkel bíró külső termikus burok javítása mellett a kazán cseréjével és napelemes rendszer telepítésével vált az intézmény működtetése hatékonyabbé és környezetbaráttá. Mindkét épület esetében a külső nyílászárók cseréje is megtörtént, továbbá projekt arányos akadálymentesítés következtében a fogyatékkal élők részére is könnyebben elérhetők már az intézmények szolgáltatásai.

A projekt a Széchenyi 2020 keretében európai uniós támogatással valósul meg.

Galéria (10 kép)

Összes kép letöltése