Szeberényi Gyula Tamás jelezte, a Kecskeméti Városrendészet pedig tetten érte az illegális szemétlerakót

Vissza a címlapra
Szeberényi Gyula Tamás jelezte, a Kecskeméti Városrendészet pedig tetten érte az illegális szemétlerakót

Lakossági és alpolgármesteri jelzésnek köszönhetően érték tetten az illegális hulladéklerakót Kecskeméten.

Lakossági bejelentés érkezett Szeberényi Gyula Tamás alpolgármesterhez 2020. október 16-án, mely szerint a Zsinór utcában nagy mennyiségű illegális hulladékot helyeznek el. Az alpolgármester, aki egyúttal a választókerület önkormányzati képviselője is, ezért soron kívül, azonnal felvette a kapcsolatot a Kecskeméti Városrendészettel. A közterület-felügyelőknek pedig így sikerült tetten érniük az elkövetőt, akit a helyszínen igazoltattak.

Az illegális hulladék tulajdonosa arról tájékoztatta a városrendészeket, hogy ma még elszállítja a szemetet a közterületről, valamint bemutatja a hulladékudvar mérlegjegyét is. Az illegálisan elhelyezett hulladék közterületről történő elszállítása azonban nem mentesíti őt az általa elkövetett szabálysértés következményeitől.

Dr. Német Zsolt, a Kecskeméti Városrendészet vezetője továbbra is arra kéri a lakosságot, hogy segítsék a Városrendészet munkáját, hiszen az illegális hulladéklerakók megszüntetése, illetve felszámolása közös érdekünk. Amennyiben illegális hulladéklerakást észlelnek, vagy ha illegális hulladéklerakót érnek tetten, és járműről történik az elhelyezés, akkor írják fel a rendszámot, valamint lehetőség szerint fényképezzék le a hulladékot lerakó személyt (járművet), és hívják a Kecskeméti Városrendészetet a 20/621-5599-es számon.