Szeberényi Gyula Tamás, Hörcsök Imre és Nemcsik Mátyás irányították az önkéntesek munkáját Kecskeméten

Vissza a címlapra
Szeberényi Gyula Tamás, Hörcsök Imre és Nemcsik Mátyás irányították az önkéntesek munkáját Kecskeméten

A „72 óra kompromisszum nélkül" szociális, önkéntes, ifjúsági akciót 12. alkalommal rendezi meg hazánkban a három történelmi keresztény egyház október 10. és 13. között. A kecskeméti önkéntesek munkáját három játszótéren Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere, valamint Hörcsök Imre és Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselők irányították, egyúttal maguk is részt vettek a munkában.

Hörcsök Imre a Gyenes téren, Nemcsik Mátyás a Széchenyi sétányi játszótéren, Szeberényi Gyula Tamás pedig a Katona József és az Erkel Ferenc utca sarkánál lévő játszótéren dolgozott 2019. október 12-én, szombaton a fiatalokkal. Takarítottak, faleveleket gereblyéztek, söpörtek.

A „72 óra kompromisszum nélkül" magyarországi szervezőinek hívására - „Szeretettel szolgáljatok egymásnak" (Gal 5,13) - 9.600 fiatal mondott igent idén; ők 120 településen végeznek szolgálatot 72 órán keresztül, kompromisszumok nélkül.

- A jó szívvel végzett, cselekvő szeretet jobbá teszi a világot. Ez a „72 óra" célja - mondta Bedekovics Péter, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Ifjúsági Irodája vezetője a program megnyitóján, egyúttal Isten áldását kérve a fiatalok önzetlen szolgálatára.

A „72 óra kompromisszum nélkül" akció során a fiatalok együtt tesznek másokért, környezetükért, segítenek ott, ahol szükség van rájuk. Az önkéntesek, iskolai csoportok, közösségek olyan feladatokat végeznek, mint például intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségek, fogyatékkal élők, idősek számára.

A „72 óra" keretében végzett önkéntes munka a gimnazista diákok számára iskolai közösségi szolgálatként is végezhető.

Galéria (66 kép)

Összes kép letöltése