Szeberényi Gyula Tamás és Lévai Jánosné a Wojtyla Házban

Vissza a címlapra
Szeberényi Gyula Tamás és Lévai Jánosné a Wojtyla Házban

Hagyománnyá vált, hogy Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere minden esztendőben, advent idején szeretetebédet ad, és személyesen is részt vesz a Wojtyla Barátság Központ ebédosztásában. Idén azonban - mivel Kecskemét polgármester asszonya szeptemberben anyuka lett - Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, valamint Lévai Jánosné önkormányzati képviselő osztották ki a nevében az ebédet 2018. december 4-én, kedden délben.

- A Wojtyla Ház kapcsán nem csupán intézményről, mindinkább lelkiségről beszélhetünk - köszöntötte a Wojtyla Barátság Központ melegételre várakozó ellátottjait Kecskemét alpolgármestere. - Olyan feladatot lát el, amely részben az önkormányzatot terhelné, ám egy hivatali testület ezen a téren nem képes kellő emelkedettséggel helytállni. Noha számos szociális intézményt működtetünk, és ezekben kétségkívül kiváló szakemberek egyengetik a szociálisan nehéz helyzetbe kerültek útját, de a civil szférával, az egyházak ezeréves ilyetén tapasztalatával mégsem tudnak versenyre kelni. Másrészt az önkéntesek lelkesedését semmivel nem lehet pótolni. Mi magunk anyagi támogatással és személyes részvételünkkel tudjuk kiegészíteni a fenntartók áldozatos, lélekemelő munkáját, gondoskodó szeretetét.

Lévai Jánosné elmondta, hogy a Városi Szociális Közalapítvány ebben az évben is karácsonyi ajándékokkal szeretne kedveskedni a rászorultaknak és gyermekeiknek.

- A tanácsadó testület szintén évek óta támogatja a Wojtyla Házat. Tájékoztatom annak tagjait, hogy a szerény támogatás, melyet nyújtani tudunk, jó helyre kerül, mert nem ritkán itt járva számomra folyton bizonyságot nyer annak ténye, hogy a népkonyha önkéntesei, dolgozói és a Farkas család idestova tizenhárom esztendeje minden nap odaadóan gondoskodnak a nehézsorsú emberekről. Másrészt munkát szeretnénk biztosítani mindazoknak, akiket egészségi állapotuk alkalmassá tesz a munkavállalásra. Bátran szólítsanak meg akár itt, az utcán vagy bárhol, illetve hívjanak telefonon annak érdekében, hogy hasznos tevékenység révén mihamarabb lényegesen jobb anyagi körülmények közé kerüljenek - mondta. Szemereyné Pataki Klaudia szeretetebédjét a lajosmizsei Tanyacsárda szállította a helyszínre, ahol az alpolgármester és a képviselő asszony segédkeztek az ételosztásban.

Galéria (23 kép)

Összes kép letöltése