Szeberényi Gyula Tamás avatta fel a Hunyadivárosi Sportparkot

Vissza a címlapra
Szeberényi Gyula Tamás avatta fel a Hunyadivárosi Sportparkot

2019. május 4-én, szombaton reggel 7.45-kor adták át a Hermann Ottó parkot a hunyadivárosi Serleg utcában. A szalagátvágást követően Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere maga is kipróbálta a kültéri sporteszközöket.

- Bera Istvánné, az egyik hunyadivárosi lakó mondta néhány éve, hogy látott egy ilyen sporparkot valamelyik üdülőfaluban és milyen jó lenne ez a Hunyadivárosban is. A fedezete bekerült a városi költségvetésbe, és így sikerült most megvalósítanunk - mondta az avatón Pászti András, a Hunyadiváros önkormányzati képviselője.

Átvitték a kosárpalánkot a Hankovszky Zsigmond játszótérről - ez utóbbit egyébként Népmese Játszótérnek alakítják majd ki, és június 17-én adják át - valamint a bemelegítést szolgáló kültéri sporteszközöket is vásároltak és helyeztek el. A korábban megvalósult 330 méteres mulcsos futópálya, és a műfüves labdarúgó pálya egészíti ki a park komplex szolgáltatásait, a hunyadivárosiak örömére.

- Nagyon örülök annak, hogy a Hunyadivárosban újra itt lehetek, és megint valamit átadhatok - mondta Szeberényi Gyula Tamás. - Már csak azért is, mert gyakran ér minket az az alaptalan vád, hogy csak az élsporttal foglalkozunk, és a tömegsportra, az ifjúsági sportra nem fordítunk elég figyelmet. Ez a park is azt bizonyítja, hogy a kettő együtt jól tud működni. Hiszen akkor lehet jó az élsport, ha van mögötte tömegbázis. Ami pedig akkor van, ha a gyerekeket már egészen fiatalon rászoktatjuk a sportra.

Az avatást közös Zumba produkció zárta, majd megkezdődött a helyi identitás és kohézió erősítése Kecskeméten programsorozat keretében a „Közösségek Hete, Egészség- és Sportnap", melyet - mint korábban megírtuk - 2019. május 4-11. között rendeznek a Hunyadivárosban.

Galéria (66 kép)

Összes kép letöltése