Szavazzunk a "Gyógyítjuk a Gyermekeket" Alapítványra!

Vissza a címlapra
Szavazzunk a "Gyógyítjuk a Gyermekeket" Alapítványra!

A „Gyógyítjuk a Gyermekeket" Alapítvány szavazásra kéri a támogatókat. A szavazás sikeressége nemcsak az Alapítvány, hanem Kecskemét és a sportszerető, segítőkész emberek sikere is lenne, hiszen még több lehetőséget kapnának, hogy támogathassák a beteg gyermekeket.

A „Gyógyítjuk a Gyermekeket" Alapítvány 2014-ben jött létre azzal a szándékkal, hogy segítséget nyújtson a beteg és rászoruló gyermekeknek. A „Gyógyítjuk a Gyermekeket" Alapítvány létrehozását, alapítását Csikai Anita súlyosan beteg gyermekének, Zsombornak a betegsége ösztönözte. Akinek sajnos a betegsége tragikus fordulatot vett: 2017. október 4-én Zsombi elment...

Az Alapítvány azonban fennmaradt és beteg gyerekeken próbálnak a továbbiakban is segíteni. Elsősorban izombetegségben és izomsorvadásban (myopathia, Duchenne-szindróma, Becker-szindróma, leukémiás betegségekben) vagy azzal összefüggő betegségekben szenvedő Magyarországon élő gyermekeknek és hozzátartozóiknak. Mely kiterjed a gyermekek Magyarországon és azon kívül történő gyógykezelésében és annak megszervezésében, gyógyszeres kezelés segítségnyújtásban, gyógyászati és terápiás segédeszközök beszerzésében és biztosításában, a gyermekek rehabilitációjában, szűrővizsgálatok elvégeztetésében, orvosi műszerek és készülékek beszerzésében és biztosításában, továbbá az ilyen betegségben szenvedő gyermekek közérzetének és hangulatának javításában megnyilvánuló támogatásban.

Az Alapítványnak a KTE-Duna Aszfalt csapata már többször segített. Így tavaly nyáron, a magyar férfi kosárlabda válogatott kecskeméti mérkőzésén, valamint a 2018. december hetedikén megrendezett Szolnoki Olaj elleni mérkőzésen egy-egy dedikált mezt vehettek át. Az Alapítvány megszólította a férfi A csoportos kosárlabda csapatokat és egy-egy játékosok által aláírt mezt kért tőlük támogatásként. Legutóbb pedig Szegeden a Szedeák és a Jászberény adta át ajándékát, míg a jövő héten Pakson az ASE és a Pécs csapatai adják majd át felajánlásukat. A mezeket egy internetes jótékonysági aukción fogják árverésre bocsátani és a bevételből a beteg gyermekek kívánságát teljesítik, valamint hozzájárulunk családjaik anyagi terheinek csökkentéséhez.

Az Alapítvány most nagy lehetőség előtt áll, mivel az „Adj egy kötényt - a sport jótékonysági estje" rendezvényen kiválasztották három olyan szervezet egyikeként, amely további támogatásban részesülhet, az esemény és az azon résztvevők jóvoltából.

Az Alapítvány azt kéri most olvasóinktól, hogy amennyiben egyetértenek a céljakkal, támogassák őket azzal, hogy a „Gyógyítjuk a Gyermekeket" Alapítványra szavaznak. A szavazás sikeressége nemcsak az Alapítvány, hanem a város, a sportszerető, segítőkész emberek sikere lenne, és még több lehetőséget kapnának, hogy támogathassák a beteg gyermekeket. Idén karácsonykor ugyanis 9 beteg gyermeknek tudnak egy kis ajándékkal meglepetést okozni, de szeretnénk, ha még több beteg gyermeket és családját támogathatnák.

A Facebookon az Alapítvány kuratóriumának elnöke, Csikai Anita osztotta meg az eseményt, az ő nevére keresve találják meg a szavazást. A Facebookon IDE kattintva juthatnak (Csikai Anitánál) a szavazáshoz! A keol.hu szerkesztősége is azt kéri most Önöktől, hogy szavazzanak! A szavazás december 19-én délig tart.