Szavazz te is, hogy ki legyen az év Covid dolgozója!

Vissza a címlapra
Szavazz te is, hogy ki legyen az év Covid dolgozója!

A Duna Bonum Alapítvány 100.000.000 Ft összeget ajánlott fel a Magyar Kórházszövetség számára, mellyel a tagkórházak Covid ellátásban dolgozó, rendkívül mértékű többletmunkát végző munkatársainak kívánja köszönetét kifejezni a magas színvonalú, betegközpontú szakmai munkáért. Az Alapítvány és a Magyar Kórházszövetség közös döntése, hogy a felajánlott összeg - nyílt szavazás eredménye alapján - a szövetség tagintézményeinek dolgozói között készpénzben kerül kiosztásra. Szavazni 2021. február 22. és 2021. március 19. között lehet.

A Magyar Kórházszövetség felhívása így szól:

"Nehéz időket élünk. Sok az ismeretlen. Folyamatosan újabb és újabb nehézséggel, lemondással, veszteséggel szembesülünk. Egyetlen dolog van, amely feledtetni tudja velünk ezt a küzdelmes időszakot: ha egészségben vészeljük át a járványt.

Nap mint nap látjuk a betegeket és az egészségügyi dolgozókat. Látjuk a küzdelmet, amelyet mindannyiunkért, az egészségünkért, a jövőnkért folytatnak, miközben a saját családjukat háttérbe szorítják, hiszen rájuk már nem marad idő. Nincsenek közös játékok, elmarad a filmnézés, a közös étkezés...

Most eljött a köszönet ideje! Szeretnénk minél több egészségügyi, COVID ellátásban dolgozónak egy kis jutalommal meghálálni mindazt, amit értünk tettek/tesznek!
Hálásak vagyunk, hogy ezt lehetővé teszik nekünk és külön köszönjük a Duna Bonum alapítványnak a rendkívüli felajánlást!

Arra kérjük, hogy ha ismer a környezetében olyan COVID ellátásban dolgozó orvost, szakdolgozót vagy nem ágy melletti, de az ellátást segítő egészségügyi dolgozót aki megérdemelné, hogy megháláljuk, amit értünk tett, egy rövid űrlap kitöltésével jelezze nekünk!"

Szavazatot/javaslatot az intézmény kiválasztása után név szerint lehet leadni a kategória dolgozóira.

A szavazatokat három kategóriába lehet leadni: „Év Orvosa", „Év Szakdolgozója", „Év nem ágy melletti dolgozója".

Az „Év nem ágy melletti dolgozója" az összes olyan dolgozót felöli, akik nem közvetlenül vesznek részt a gyógyító-ellátó feladatokban (pl. gazdasági-műszaki-pénzügyi területek, titkárság, egyéb adminisztratív és fizikai munka) Mindannyiunk számára nyilvánvaló, hogy a betegek és a hozzátartozók alapvetően orvosi és szakdolgozói feladatokat ellátókkal találkoznak, így szavazatukkal hitelesen őket tudják támogatni. Fontosnak tartjuk ugyanakkor, hogy az egyéb területen dolgozók munkáját is elismerjük, melyre viszont csak belülről, az intézmény vezetése és munkatársai javaslata alapján van mód, ezért ebben kérjük szíves segítségüket!

A szavazás lezárását követően a Magyar Kórházszövetség elnöksége a beérkezett szavazatok alapján megyénkénti rangsorolást állít fel mindhárom kategóriában, és a legtöbb szavazatot kapó dolgozókat részesíti készpénz elismerésben.

SZAVAZNI IDE KATTINTVA LEHET!