Szász András - Égbe szálló fohászok

Vissza a címlapra
Szász András - Égbe szálló fohászok

Kiskunfélegyháza - Megjelent Szász András második imádságos könyve.

Az „Égbe szálló fohászok" kiskunfélegyházi imákat és énekeket tartalmazó kötetet augusztus 3-án mutatták be a délelőtti érseki szentmise után az Ótemplomban. A könyvet Talapka István apátplébános ajánlotta a hívek figyelmébe. A szerző a kötet megszületésének részleteivel ismertette meg a jelenlévőket. Az imádságos könyvet Dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskemét Főegyházmegye érseke áldotta meg.

Szász András első imádságos könyve, az „Az egyedül Te vagy az Isten" 2011-ben, a Hit évében" jelent meg. Szakítva a hagyományokkal, a kötetet régi metszetek, szentképek helyett saját fotóival illusztrálta a szerző. A folytatás ötlete a következő esztendőben született meg, melyet megosztott Kapus Krisztiánnal. A polgármester azt javasolta Szász András számára, hogy az új imádságos könyv kifejezetten kiskunfélegyházi legyen.

Az ötletet hamarosan tett követte. A helyi templomokban a misék után felolvasták Szász András kérését, melynek hatására sorra érkeztek a „forrásanyagok" a plébániákra. A szerző a hívek által rendelkezésére bocsátott régi imádságos és énekes könyvekből állította össze az „Égbe szálló fohászok" című kötet anyagát.

Műfaját tekintve Magyarországon egyedülálló imádságos és énekeskönyv a környező települések katolikus imáinak és egyházi énekeinek legszebbjeit gyűjti egybe, százötven évre visszamenőleg. Megtalálható benne II. Rákóczi Ferenc fejedelem, gróf Széchenyi István és Móra Ferenc író legkedvesebb imája is. Szász András könyvében egyetlen reprodukció sincs. Annál több virág, pillangó, napkelte, napnyugta, tavasz, nyár, ősz és tél, egyszóval minden, ami Isten teremtette gyönyörű világunk része. A 124 oldalas, színes képekkel gazdagon illusztrált kiadvány ajánlóját Dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskemét Főegyházmegye érseke írta. A könyv a Korda Kiadó gondozásában jelent meg. A kötet egy példánya a Vatikáni Rádió közreműködésével a Szentatyához is eljutott.

(Félegyházi Hírek)