Szárnyasfesztivált rendeznek Kömpöcön

Vissza a címlapra
Szárnyasfesztivált rendeznek Kömpöcön

Az Összetartozunk programsorozat következő eseményének Kömpöcön 2019. július 20-án, szombaton a népszerű Szárnyasfesztivál ad majd otthont.

A kiskunmajsai térség lakosai számára kulturális programokat szervez a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a közösségépítés és a közösségmegtartás érdekében. A rendezvényeknek rá kell világítaniuk arra, hogy nem csak a múltjuk, hanem a jelenük is közös, és a jövőt is csak együtt tervezhetik. Létszükséglet megőrizni önazonosságukat, őseik hagyományait, táncait és énekeit, mesevilágát, hitét, kultúráját, művészetét és mindazt, ami magyarrá tesz.

Ezeken az eseményeken kézművesek, helyi gazdák, zenészek és táncosok, játékmesterek elevenítik fel a térség hagyományait, bemutatva egyúttal azt is, hogy ezeket megőrizve-megújítva miként tudjuk beépíteni mindennapi életünkbe. A helyben élők értékalapú gondolkodáson nyugvó, együttes építő munkája biztosíték arra, hogy növeljük a térségek népességmegtartó és közösségteremtő erejét, és büszkén adhassuk tovább az utánunk jövőknek: összetartozunk.

Ezúttal frissen sült szárnyashússal, egyedi méz kóstolóval, kötés-horgoló és fazekas kézműves bemutatóval, régi korokat megidéző csutka-dió baba készítéssel, valamint a térség neves fellépőivel várják a látogatókat.

Az esemény időpontja 2019. július 20., szombat, 10-18 óra, a helyszíne pedig a Kömpöci Művelődési Ház

A program megvalósítását Magyarország Kormánya és az Európai Unió támogatja.