Szakmák napja és éjszakája a Kocsisban

Vissza a címlapra
Szakmák napja és éjszakája a Kocsisban

Változatos szakmai programokkal várták az érdeklődőket a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakgimnázium és Szakközépiskola tanárai és diákjai a szakmák napja illetve a szakmák éjszakája alkalmából Kecskeméten. A délelőtt 9 órakor kezdődő szakmák napja rendezvényen közel kétszáz általános iskolás tanuló és tanár vett részt, de az esti szakmák éjszakája programra is sokan ellátogattak.

Egyszerű kötészeti ajándékok elkészítésében vehettek részt a látogatók a „Varázsolj virágból" kötészeti program keretében az iskola virágkötő és virágkereskedő tanulóinak segítségével. Az elkészült ajándékokat magukkal is vihették a látogatók. A gyógy- és fűszervarázs programban a gyógynövényekkel illetve a fűszernövényekkel ismerkedhettek meg a diákok illatuk és tapintásuk alapján. A szervezők hasznos termesztési tanácsokkal is ellátták a kertészkedés iránt érdeklődőket. Hatalmas volt az érdeklődés a kertépítő verseny iránt, ahol valódi térkövek és konténeres növények felhasználásával építhettek a fiatalok kicsi díszkerteket. A dísznövények szerelmesei számos térdíszítő növénnyel megismerkedhettek. A parképítő és fenntartó képzés iránt érdeklődők a parktervező számítógépes programokat is kipróbálhatták az esti foglalkozásokon.

Az intézmény sportudvarán tapasztalhatták meg a fűnyíró traktorral való szlalomozás örömeit a bátor jelentkezők. A nagyobb gépek iránt érdeklődők kerti traktorral és a váltva forgatós ekével felszerelt nagytraktorral is megismerkedhettek. A kertész, dísznövénykertész és családi gazdálkodókat is képző iskolában gyakran találkozhatnak a diákok ezekkel a gépekkel.

Természetesen része volt a programnak a laboratóriumi foglalkozás is. A környezetvédelmi képzést is folytató intézményben megtanulhatták a fiatalok a titrálás műveletét. Az esti programokon látványos termitreakciókkal is várták az érdeklődőket, sőt még a laborasztalt is „lángra lobbantották"a kedvükért.

Kipróbálhatták a fiatalok a játékos szabaduló szobát, vicces képeket készíthettek az aulában kialakított selfie pontnál, valamint ismerkedhettek a gombákkal és a preparált élőlényekkel. A nap programjai között volt még kéziszerszám felismerési verseny, halsimogató, Husky bemutató és több ügyességi játék is.