Szakmák Éjszakája a Messzi István Sportcsarnokban

Vissza a címlapra
Szakmák Éjszakája a Messzi István Sportcsarnokban

2019. április 12-én pénteken 18.00 órától ismét Szakmák Éjszakája a Messzi István Sportcsarnokban. Megelőzően, szintén a Messziben, 10-14 óra között Karriernap címmel állásbörzét tartanak. (A fotó a 2018-as eseményen készült)

A Szakmák Éjszakája a legnagyobb magyarországi pályaorientációs rendezvény, amelynek kiemelt célja szórakoztató formában bemutatni a szakmák világát az iskolások és a felnőttek számára. A rendezvényen való részvétel alkalmas arra, hogy a szakképzést népszerűsítse a nagyközönség körében, bemutassa a benne rejlő karrierlehetőségeket, és ismertebbé tegye térségünk vállalkozásait.

Ezen az estén bemutatkoznak a Kecskeméti Szakképzési Centrum tagintézményei - idén először csatlakozott a Kocsis Pál Szakgimnázium - , interaktív foglalkozásokkal, színpadi előadásokkal segítve az általános iskolások és fiatal felnőttek pályaorientációját és későbbi pályaválasztását. Kiállítóként megjelennek a Szakképzési Centrum partnerintézményei, a térség vállalatai és vállalkozásai is.

Színpadi fellépők:

- Önvédelmi bemutató: KSzC Gáspár András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája rendészeti diákjai

- Shick Revolution - divatbemutató: Kandós ruhák - Gáspáros frizurák

- Mindennapi pénzügyeink - online vetélkedő: KSzC Kada Elek Közgazdasági Szakgimnáziuma

- Hétköznapok hősei - tennivalók vészhelyzetben: újraélesztés bemutatása, első percek teendői - KSzC Szent-Györgyi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája előadásában

- Kocsis Tibor koncert

A rendezvény ingyenesen látogatható.

Szakmák Éjszakájához kapcsolódóan délelőtt (szintén a Messzi István Sportcsarnokban) 10-14 között „Karriernap" néven állásbörze lesz, amely kiváló lehetőséget nyújt a humánerőforrásukat tudatosan tervező vállalkozásoknak a bemutatkozásra. A programon részt vesznek a Kecskeméti Szakképzési Centrum Tagintézményeinek végzős diákjai, akik mint kezdő munkavállalók közvetlen találkozhatnak a munkaadókkal.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.