Szakmaiság, megbecsültség, elismerés - Legyen a szakmájának mestere!

Vissza a címlapra
Szakmaiság, megbecsültség, elismerés - Legyen a szakmájának mestere!

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (engedélyszám: E/2021/00040) mestervizsgára felkészítő felnőttképzéseket szervez az építőipar, a gépészet, az épületgépészet, a kereskedelem, a fa- és bútoripar, a specializált gép- és járműgyártás, a szépészet és a turizmus-vendéglátás ágazatában.

Hogyan válhat mesterré?

A mestervizsga célja, hogy a szakemberek számára biztosítsa a szakmai fejlődés és az egzisztenciális életpályamodell, karrier kialakításának lehetőségét, valamint a tanulóképzéshez és vállalkozásvezetéshez szükséges ismeretek elsajátítását. Tanúsítsa a vállalkozás működtetéséhez szükséges szakmai, gazdasági, pénzügyi, vezetési, munkaügyi és jogi ismeretek megszerzését és készségszintű ismeretét. Teremtse meg a szakmai megbecsülés, anyagi, erkölcsi elismerés és bizalom garanciáját. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az alábbi szakmákban indít mesterképzéseket és szervez mestervizsgát elegendő létszámú jelentkező esetén:

Autóelektronikai műszerész mester,

Autószerelő mester,

Járműfényező mester,

Karosszérialakatos mester,

Bútorasztalos mester,

Festő, díszítő, mázoló és tapétázó mester,

Kőműves mester,

Gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat-szerelő mester,

Gépi forgácsoló mester,

Hegesztő mester,

Szerszámkészítő mester,

Kereskedő mester,

Kézápoló és körömkozmetikus mester,

Kozmetikus mester,

Speciális lábápoló mester,

Pincér-vendégtéri mester,

Szakács mester.

A mestervizsgára jelentkezés és vizsgára bocsátás feltételei:

Mestervizsgára annál a területi kamaránál lehet jelentkezni, amelynél a vizsgára jelentkező által képviselt vállalkozás (tulajdonosa, alkalmazottja) regisztrációra került, vagy a jelölt lakcímkártya szerint igazolt lakóhelye, tartózkodási helye van.

Mestervizsgára való jelentkezés feltételei:

- szakmai képesítést igazoló közokirat vagy annak hiteles másolata,

- mestervizsga követelményben meghatározott szakirányú szakmai gyakorlattal (szakképesítésenként eltérő, de általában 3-8 év) rendelkezik, és azt 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolással, vagy a nyilvántartásba vételt tanúsító igazolással, vagy cégkivonattal igazolja.

A mestervizsga tartalmi részei:

Központi interaktív vizsga

Projektfeladat

Vizsgára bocsátás feltétele: portfólió, szakdolgozat készítése

A képzés óraszáma: 180 óra (110 óra szakmai elmélet és gyakorlat + 40 óra pedagógiai módszertani képzés + 30 óra Vállalkozásvezetési ismeretek)

A képzés és a vizsga díja: önkéntes kamarai tagoknak 330.000,-Ft, regisztrált kamarai tagoknak 380.000,-Ft. Részletfizetési lehetőséget kínálunk.

Érdeklődését, jelentkezését Bartuczné Csík Vivien mestervizsga referens várja a 70/7028-431-es telefonszámon.