Semmelweis-nap alkalmából díjakat és okleveleket kaptak Kecskeméten orvosok, ápolók, kórházi dolgozók

Vissza a címlapra
Semmelweis-nap alkalmából díjakat és okleveleket kaptak Kecskeméten orvosok, ápolók, kórházi dolgozók

Engert Jakabné, Kecskemét alpolgármestere, dr. Zombor Attila, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal főigazgatója és Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke is köszöntötte 2020. június 30-án, kedden a Bács-Kiskun Megyei Kórház Semmelweis-napi elismerés átadási ünnepségén az egészségügyi dolgozókat, valamint közülük is kiemelten a megjutalmazott orvosokat, ápolókat, és kórházi dolgozókat. Az ünnepséget ezúttal a kórházi Ambulancia bejárata előtti fedett szabadtéren tartották.

Minden év július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Ezen a napon született 202 éve Semmelweis Ignác, az anyák megmentője. A kecskeméti megyei kórház munkatársai kedden emlékeztek meg a legismertebb magyar orvosról. A délután megrendezett ünnepségen Dr. Svébis Mihály főigazgató köszöntőjét követően ünnepi beszédet Dr. Bozóky István, a Tüdőbelgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa mondott. Az ünnepség végén Dr. Svébis Mihály és dr. Kőszegfalvi Edit főtanácsos, a Jogi és Humánpolitikai osztály osztályvezetője adták át az elismeréseket.

IDE kattintva megtekinthetik az elismerésben részesültek névsorát!

A műsorban közreműködtek Nagyné Sztana Cecília, a Sürgősségi Betegellátó Osztály triázs nővére, valamint a kórház Medrigál Kórusa, Szabó Sándor vezényletével. Zongorán közreműködött Kövecses Mária röntgen-asszisztens.

Galéria (179 kép)

Összes kép letöltése