Saját iskolájában terjesztette a kábítószert a kamaszfiú

Vissza a címlapra
Saját iskolájában terjesztette a kábítószert a kamaszfiú

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt vádat emelt egy fiatalember ellen, aki 2018 júliusától 2019 januárjáig egy kiskunfélegyházi középiskolában drogokkal kereskedett.

A vádirat szerint a fiatalember egy kiskunfélegyházi középiskolában tanult. Már a 18. életévének betöltése előtt, 2018 júliusától elkezdett drogokat árulni: heti rendszerességgel adott el extasy tablettákat és kannabiszt.

A vádlott a drogot a tanévkezdés után hétvégente a lakóhelyén, egy Csongrád-Csanád megyei községben szerezte be. A „szoktatós" adagot 2000 forintért, a „normál" tablettákat pedig 3.500 forint/darab áron adta el egy kb. 40 főből álló vásárlói körnek az iskolában. Általában hetente 4-5 db tablettát adott el, ritkán volt olyan hét, amikor nem tudott hozzájutni, így eladni sem.

A vádlott ezen kívül még „kristály" és „zsálya" nevű drogokat is árult az iskolában, amelyeket Kiskunfélegyházán szerzett be. A „kristály" grammját 3.000 forintért, míg egy pakk „zsályát" 1.500 forintért adott. A „zsálya" nevű drogot a vádlott az iskola vécéjében porciózta. A vádlott többször a mellékhelyiségben rejtette el az eladásra szánt marihuánát is.

A vádlott a drogkereskedéssel legalább 184.000 forint bevételre tett szert. A hasznot felélte, ruhákat, élelmiszereket vásárolt belőle.

A vádlott jelenleg szabadlábon várja a tárgyalást, őt a járási ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja. A vádlott bűnössége kérdésében a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.