Rendőri felvezetéssel vitték a kecskeméti kórházba

Vissza a címlapra
Rendőri felvezetéssel vitték a kecskeméti kórházba

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának gépkocsizó járőrei egy kétségbeesett nagybácsi segítségére siettek. (A fotó egy korábbi eseménynél készült: fotó baon.hu / Bus Csaba)

Kecskeméten, a Mártírok útján járőrözött három helyi rendőr 2020. november 18-án, szerdán kora délután, amikor arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi az út szélén, egy autó mellett állva integet. A rendőrök megálltak, a kétségbeesett sofőr pedig elmondta, hogy unokaöccse egy kiskunfélegyházi óvoda udvarán ismeretlen eredetű gombát evett, amitől rosszul lett. A hat éves gyermeket a kecskeméti kórházba szeretné szállítani, de nem ismerős a városban, így eltévedt.

A fiatal járőrök - Nádas Kitti őrmester, Csepregi Péter törzsőrmester és Kováts Zsolt őrmester - nem haboztak: megkülönböztető fény- és hangjelzés együttes használatával felvezették a kórházhoz az autót, amelyben a beteg kisfiú ült. Beszéltek a gyermekorvossal, majd haladéktalanul felvették a kapcsolatot egy gombaszakértővel is. Szerencsére szakértői segítséggel kiderült, hogy a gyermek nem mérgező gombát evett, csupán a nyers gomba elfogyasztása okozta a súlyos tüneteket.

A nagybácsi levélben köszönte meg a gyors rendőri segítséget.

Kováts Zsolt őrmesternek (a fotón jobbról) nem ez volt az első "jószolgálati" cselekedete. Májusban egy nőt mentett meg, aki egy tetőről akart leugrani Kecskeméten.