Rajt-cél győzelem a Kaposvár elleni edzőmeccsen

Vissza a címlapra
Rajt-cél győzelem a Kaposvár elleni edzőmeccsen

Az utolsó előtti edzőmeccsét játszotta vasárnap a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a Messzi István sportcsarnokban a Kaposvár ellen. A meccset már az első félidőben eldöntötték Váradi Kornél tanítványai.

A kecskeméti keretben sérülése miatt továbbra sem számíthattak Fazekasra, míg a Kaposvárnál Hilliard nem volt bevethető.

Pollard tempójára az ex-kecskeméti Plézer válaszolt kintről, majd Kucsera bátor betörésével újra a Kecskemétnél volt az előny, 4-3. Milutinovic is elkezdte a pontgyártást: előbb ziccerrel, majd hármassal is megterhelte a vendégek gyűrűjét, 11-5. Lendületben maradt a Kecskemét, s Karahodzsics büntetői után már 19-8 állt a táblán. A negyed hajrája is a KTE-ről szólt: előbb Jaramaz, majd Wittmann villantotta meg tudását, 25-12-vel ért véget az első tíz perc. A folytatásban Dramicanin két trojkával jelezte, hogy ő sem szeretne lemaradni a többiektől, 31-14. Hullámzó volt a játék képe eztán, olykor szép akciókat vezettek az együttesek, de a kapkodás jelei is megmutatkoztak. A rohanás alábbhagyott, és Lukács kétszer is betalált a sarokból, utána pedig Wittmann sem hibázott a gyűrűvel szemben, 45-23-ra léptek meg a hazaiak, a kaposvári stáb pedig időt kért. Wittmann elképesztő horogdobással szerzett újabb hármast a támadóidő lejárta előtt, erre még volt válasz a túloldalon a palánk alól, így 51-29-cel vonulhattak öltözőbe a csapatok. 

Pontszerzés nélkül telt a harmadik negyed első másfél perce, majd Martin szerzett kettest a vendégeknek, 51-31. A túloldalon Pollard betörését csak szabálytalanul tudták megállítani, kettő plusz egyes akciója 54-31-re változtatta az eredményt. Őrizte magabiztos előnyét a Kecskemét, a 25. percben 58-35-re vezettek. Eladott labdákból indulhattak a somogyiak, 63-39-nél, büntetődobás előtt, Váradi Kornél rendelte magához tanítványait, hogy rendezzék a sorokat. Kívülről és távolról is termelték a pontokat a hírös városiak, így nem tudott közelebb kapaszkodni a Kaposvár, 71-47-tel jöhetett a záró etap. Milutinovic trojkájára Ford reagált, majd kisebb gólcsend következett, 74-49. Pollard harcolt ki büntetőket, és mindkettőt elsüllyesztette, 76-49. Több pontatlanság csúszott be a KTE játékába, ennek ellenére öt minutummal a vége előtt még mindig húsz egység fölött volt a differencia javukra, 76-52. Ford hármasa után 76-57-re zárkóztak a vendégek, Váradi Kornél pedig időt kért 3:25-tel a zárás előtt. Kiss Dávid vitte végig a ziccert, újra húsz fölé növelve a hazai fórt, 78-57. A hajrában a Kaposvár még némileg kozmetikázni tudott, a vége 82-63.

Váradi Kornél értékelése: - Végig sikerült agresszívan kosárlabdáznunk, elégedett voltam a játékosok harciasságával. A cél, hogy a ma bemutatott formánkat átmentsük a bajnoki rajtra is. A felkészülés finisében járunk, még egy edzőmeccs vár ránk szerdán a Szeged ellen hazai környezetben. Köszönjük szurkolóinknak, hogy ma is sokan kilátogattak.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Kaposvári KK 82-63 (25-12, 26-17, 20-18, 11-16)
Férfi A-csoportos kosárlabda edzőmeccs
2021.09.12., 17:00 @ Messzi István sportcsarnok

Kecskemét pontszerzők: Lukács 5/3, Milutinovic 23/15, Kiss D. 2, Jaramaz 9/3, Karahodzics 5, Pollard 16, Dramicanin 6/6, Kucsera 4, Wittmann 12/6.

Szerző: Komáromy András