Pünkösdvasárnap késelte meg a nevelőapját

Vissza a címlapra
Pünkösdvasárnap késelte meg a nevelőapját

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt indítványozta annak a 15 éves sükösdi fiatalkorúnak a letartóztatását, aki Pünkösd vasárnap este a nevelőapját szóváltást követően mellkason szúrta.

A fiatalkorú férfi 2019. június 9-én 19 óra körül Sükösdön előzetes szóváltást követően egy 15 centiméteres késsel mellkastájékon szúrta édesanyjának élettársát, akit újraélesztést követően, eszméltelen állapotban szállítottak a Bajai Kórházba és azonnali, életmentő operációt hajtottak végre rajta.

A nyomozó hatóság a fiatalkorút őrizetbe vette és emberölés bűntettének kísérlete miatt gyanúsítottként kihallgatta.

Az ügyészség szerint a fiatalkorú elkövető letartóztatása azért indokolt, mert az élet elleni bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt tartani kell a szökésétől, elrejtőzésétől. Emellett a családon belüli elkövetésre figyelemmel alaposan feltehető, hogy tanúk megfélemlítésével, jogellenes befolyásolásával a bizonyítást veszélyeztetné. A fiatalkorú gyanúsított további nyomozási cselekményeken való részvétele kizárólag letartóztatása elrendelésével biztosítható.

A fiatalkorú férfi letartóztatását a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon elrendelte. A végzés nem végleges, mert a gyanúsított, a védője és az ügygondnok szabadlábra helyezés érdekében fellebbezett ellene.