Piarista diákok zarándoklata Petőfiszállás-Pálosszentkútra

Vissza a címlapra
Piarista diákok zarándoklata Petőfiszállás-Pálosszentkútra

Idén tizennegyedik alkalommal zarándokoltak a Piarista Gimnázium gimnazistái Pálosszentkútra. A korábbi évekhez hasonlóan a Szent Imre és a Piarista Általános Iskola nyolcadikosai is csatlakoztak hozzájuk.

Az idei zarándoklatot a kettős piarista jubileumunk jegyében szerveztünk - 400 esztendeje hagyta jóvá V. Pál pápa a piarista rendet; 250 esztendeje avatták szentté Kalazanci Józsefet, a piarista rend és iskolák alapítóját.

Majdnem 500-an indultunk el a Mária-kegyhelyre (diákok, pedagógusok és öregdiákok).

Mindegy százan indultak péntek éjfélkor a Piarista Gimnázium épületétől, hogy gyalog tegyék meg a majdnem 50 kilométeres távot. Ők negyed 11-től folyamatosan érkeztek meg, némileg kimerülve...

A többiek a bugaci erdészháztól indultak, és közel 20 km megtétele után értek el kettő körül a zarándokhelyre. Az időjárás kedvezet a zarándokoknak: az elmúlt napok esője miatt a homok kevésbé volt száraz, az éjszaka se volt túl hideg, a déli napsütés is elviselhető volt.

A fáradt zarándokokat meleg ebéd várta, melyet Petőfiszállás települési önkormányzata főzetett számunkra. Ezúton is hálásan köszönjük a helyi gasztronómiai remeket (pásztortarhonya).

A búcsúi szentmisénkre főcelebránsa és szónoka Galaczi Tibor SchP tanár úr volt.

A petőfiszállási zarándoklat már régóta a gimnázium hagyományai közé tartozik, a tanév eleji program melyen pedagógusok és diákok közösen, együtt gyalogolva vesznek részt, jól szimbolizálja a tanulásban való közös utat, egymás segítését, az erőfeszítést, a közösen megélt sikereket, a kitartás fontosságát is.

Galéria (17 kép)

Összes kép letöltése