Petang és íjászat a fürdőben - Ingyenes egészségszolgáltatások fürdőzés közben a Dél-Alföldön

Vissza a címlapra
Petang és íjászat a fürdőben - Ingyenes egészségszolgáltatások fürdőzés közben a Dél-Alföldön

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg az a mozgásra és egészségfejlesztésre épülő programsorozat, amelynek keretében a dél-alföldi régió 12 településén rendeznek prevenciós célú, szabadidős eseményeket. A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér október 17-én a kiskunmajsai Jonathermál Gyógy-, és Élményfürdő területén (Kőkút u.26.) várja ingyenes rendezvényre a mozogni vágyókat.

Napjainkban nagy figyelmet kellene fordítani arra, hogy mely sportágak, milyen betegségek megelőzésében játszanak szerepet. Olyan mozgásformát kell választani, amely az adott személy számára könnyen elérhető, végezhető és a legtöbb jótékony hatást képes a szervezetében kiváltani.

A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér szakemberei olyan pályázati programot állítottak össze a felnőtt lakosságnak, amely segíti a prevenciós célú mozgásformák megismerését. A szabadidős programokat fürdőkben szervezik meg, mert ezek számos vendéget vonzanak, és a víz eleve lehetőséget teremt a rekreációs mozgásra. Az ingyenes egészségszolgáltatások délelőtt 9 órától délután fél 3-ig tartanak folyamatosan. Az egyik esemény az a tájékoztató, ismeretterjesztő előadás lesz, amely táplálkozási és életmód tanácsadás mellett iránymutatást ad a résztvevőnek arról, milyen mozgásprogramot érdemes kipróbálnia az egészsége fejlesztése érdekében.

A jó példát be is mutatják: minden helyszínen zajlik egy beszélgetés egy olyan személyiséggel, akinek nem átlagos sportteljesítménye az igazolás arra, hogy rendszeres mozgás mellett aktív, és egészséges maradhat bárki, akár időskorában is. A kiskunmajsai rendezvény vendége lesz 12:30-tól a Kecskeméti Spartacus Sportkör versenyzői közül Grosán Pál, aki tavaly Európa-bajnok lett. A senior atléta a Masters Európa-bajnokságon a nyolcvan évesek korcsoportjában dobó ötpróbában aranyérmet nyert.

A program teljes időtartama alatt hétféle mozgásformát lehet kipróbálni Köztük a helyszín kínálta vízi aerobikot és vízilabdát, illetve a bárhol végezhető dartsot, asztaliteniszt, az íjászatot és a francia eredetű golyójátékot, a petangot is.

A pályázati támogatás lehetővé teszi, hogy a program ingyenes legyen minden érdeklődő számára, tehát aki erre az eseményre érkezik a fürdőbe, annak nem kell belépőt váltania.

A program célja ugyanis az ismeretterjesztés mellet az, hogy elérhetővé tegye a testmozgást és népszerűsítse a szabadidősportot. A szervezők azt remélik, ösztönözni és segíteni tudják ezzel a lakosság fizikai aktivitását, és ezzel a szemléletformálással az egészségkultúra fejlesztését is szolgálják.

Az EFOP-1.8.6-17-2017-00033 kódszámú, a felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztését célzó projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.