Passiós istentisztelettel bocsátották húsvéti szünetre a diákokat

Vissza a címlapra
Passiós istentisztelettel bocsátották húsvéti szünetre a diákokat

Kecskemét - Passiós istentisztelettel bocsátotta el szerda délelőtt a feltámadás ünnepére készülve a Kecskeméti Református Általános Iskola az intézménybe járó diákokat a húsvéti szünetre. Délután pedig húsvéti ajándékkészítő foglalkozáson készültek az ünnepre a felső és az alsó tagozatosok is az iskolában.

"Értünk vállalt ennyi sok kínt, Megváltottak, áldjuk őt mind!"

A Református templomban a Kecskeméti Református Általános Iskola több mint hétszáz diákja vett részt a Jézus szenvedéstörténetét felelevenítő passiós istentiszteleten. Az iskola tanárai, hittanoktatói - Bárdos Péterné, Csősz Győzőné Pető Krisztina, Telekes Tamás-, valamint tanulói szolgáltak: énekkel Varga-Fekete Viola és Tóth Lili Anna, szövegmondással a 8. évfolyamosok. Igét hirdetett Komádi Róbert lelkész.Az ünnepre készülve délután egy húsvéti ajándékkészítő foglalkozáson vettek részt a felső tagozatosok. Először képes előadást hallgattak a húsvéti népszokásokról, elsősorban népi játékokról, a húsvéti ünnepkörről, majd a foglalkozást vezető tanárok segítségével papírból, szalagból varázsoltak húsvéti díszeket, melyeket magukkal vittek az otthoniak megörvendeztetésére.

Az alsó tagozatosok osztálytermi foglalkozásokon készültek az ünnepre.

Mind a tantestület, mind a diákság szívében örömmel és hálával tért haza, magával vive a református dicséret biztató reménységét:

"Ha trónusodnál, Jézusom, Vezérem, Fejem ragyogva fürdik majd a fényben: Énekelek, hol szentül zeng az ének, Dicsérve Téged."